Vacanţă în Vama Veche, soare şi mare

0
Daniela Voicu
Daniela Voicu
Daniela Voicu, sat Vama Veche, jud. Constanţa
 
Dragi cititori ai revistei,
Avem nevoie de relaxare şi Vama Veche este un loc perfect.
Soare, mare, nisip, cer senin şi pescăruşi, toate se găsesc la Vama Veche! Dacă aţi auzit că aceasta este o staţiune exclusiv pentru tineri energici, atunci aflaţi că aici vin şi familii cu copii de toate vârstele.
Vama Veche este foarte atractivă pentru turiştii străini, fie ei nemţi, polonezi, danezi şi chiar australieni şi japonezi! Localitatea s-a numit Ilanlâc şi a fost înfiinţată prin 1811 de câteva familii de găgăuzi. Denumirea provine de la Valea Ilanlic (denumire în turcă) unde a fost aşezat satul. În regiune erau mulţi şerpi şi aşa s-a ajuns la această denumire: „loc plin de şerpi”, povestesc localnicii, pe când alţii consideră că termenul înseamnă doar vechi punct de trecere a frontierei. La origini, Vama Veche a fost un sătuc cu doar câteva case şi puţini locuitori, terenuri agricole, o pescărie şi plaje întinse şi sălbatice. Vara era gazda unor oaspeţi boemi, artişti, pictori încântaţi de frumuseţea locurilor virgine, de linişte şi multă inspiraţie. Stăteau în casele localnicilor, apoi atât în sat, cât şi la cort (direct pe plajă). Acum s-au construit spaţii de cazare moderne pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile.
În Vama Veche, vacanţa este mereu relaxantă şi plină de evenimente muzicale. Pescăruşii, muzica valurilor ce se sparg la mal, cerul senin, armonia naturii te invită aici.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply