Vacanţă în inima munţilor

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Elena Patricia Ristea, Bucureşti
Dragă redacţie şi dragi cititori,
Prima mea vacanţă din anul acesta a fost la munte.
Ne-am cazat pentru o săptămână la Plaiul Foii în oraşul Zărneşti, aşezat în compartimentul depresionar Zărneşti-Baraolt, în jud. Braşov, şi atestat documentar în anul 1373. Până la Braşov sunt doar 25 km şi se poate ajunge cu maşina proprie, cu autobuz sau pe calea ferată de la Braşov. Chiar la poalele munţilor se găseşte cabana Taverna Pietrei Craiului, ce este situată în zona de tampon a Rezervaţiei Pietrei Craiului, la 2 km de oraşul Zărneşti pe drumul spre Plaiul Foii. Acest drum este pietruit, dar merită parcurs. Aerul proaspăt de munte îţi inundă nările. Peisajul era de vis. Parcă eram într-o altă ţară, nu la noi în România.
Am vizitat şi Paradisul Acvatic din Braşov, apoi am mers la Bran, unde mi-am retrăit copilăria pre de câteva ore. De aici am cumpărat mai multe suveniruri, preţurile variau de la 2 lei magneţii de frigider până la 50 de lei sculpturile mici. Apoi am vizitat şi Castelul Cantacuzino din Buşteni ce este situat în cartierul Zamora. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcţie au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Pe munte am remarcat şi un părculeţ de distracţii cu tiroliană.
Am poposit şi o jumătate din zi la Mănăstirea Caraiman, lăcaş ortodox aflat în localitatea Buşteni, la poalele masivului Caraiman, un loc impresionant şi dătător de energie. A fost o vacanţă de vis! Vă doresc concedii plăcute oriunde mergeţi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply