V-am urmat sfaturile și azaleea a înflorit spectaculos

0
Foto: Roxana Bocan
Roxana Bocan, Plenița, jud. Dolj
Dragă redacție,
Îmi doresc nespus să fac parte din marea familie Practică, de aceea m-am hotărât să vă scriu. Sunt o tânără de 22 de ani, căsătorită și o mare iubitoare de frumos.
Prin intermediul vostru mi-am descoperit pasiunea pentru flori. Înainte aveam câteva ghivece cu flori, ale soacrei mele, dar nu le dădeam prea multă atenție. Acum am doar 17 ghivece cu: Episcia, Impatiens, cactuși, limba-soacrei, crin de cameră, Begonia boweri, Begonia tuberhybrida, Bengonia maculata (plămân), azalee, plus altele cărora nu le știu denumirea, dar le îngrijesc și le iubesc pe toate în aceeași măsură.
Pe această cale țin să mulțumesc doamnei Anișoara Firicel, cât și fiicei sale, Cornelia, din com. Urdari, jud. Gorj, pentru florile și semințele trimise.
Pe perioada verii le țin afară într-un colțișor, pe buturugi de lemn (idee preluată din revistă). Dimineața le ud cu apă de ploaie, le pulverizez cu același fel de apă, le „sap“ pământul de la suprafața ghiveciului, le curăț de frunzele uscate, iar pe cele sensibile la soare le mut la umbră.
Acum fiind frig le-am așezat pe pervazele ferestrelor; nefiind atât de multe mă descurc destul de ușor cu ele pe perioada iernii.
Stând la curte am posibilitatea și plăcerea să cultiv și flori de grădină. Din luna martie, de când apar primii ghiocei, mai apoi zambilele, lalelele, narcisele și până toamna când înfloresc cârciumăresele, gura-leului, canna, margaretele, crinii alb și terminând cu crăițele și impatiens balsamina, în grădina mea este tot timpul câte o pată de culoare.
Îmi face mare plăcere când îmi beau cafeaua (vara) afară și îmi încântă privirea cu frumusețea lor.
Din vara anului 2009 am avut și trandafiri înfloriți (prinși sub sticlă). Din această revistă mi-am făcut un prieten, un sfătuitor și nu numai. Am aplicat sfaturile voastre în ceea ce privește cultivarea legumelor și au dat roade foarte bune.
Am azalee de puțin timp, dar de când am pus în practică sfatul vostru (am pus în apa de udat câteva picături de oțet) floarea mea are o „explozie“ de flori roz. Îmi sunteți de un mare ajutor.
Să vă dau o idee „ciudată“ de ghiveci: am pus gura-leului în bolțari de cimet, am umplut găurile bolțarului cu pământ, după care am plantat floarea. Arătau foarte bine pe lângă buturugile de lemn și scoici…Urez tuturor cititorilor cât și echipei Practic multă sănătate, succes în tot ceea ce fac și flori superbe!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply