Cum te poate ajuta săpunul în gospodărie

1

Săpunul poate fi găsit în locuința oricui, însă știai că îl poți folosi și în multe alte scopuri în afară de spălat? Află care sunt cele mai utile lucruri pe care le mai poți face cu săpunul tău solid preferat.

Parfumează delicat hainele

Depozitează săpunul într-un șervețel sau într-un prosop, în rafturile din șifonier sau prin dulapuri pentru ca hainele să miroasă mai plăcut. Poți folosi acest truc și pentru genți, trollere sau chiar în interiorul mașinii. Alege săpunuri parfumate natural, iar dacă preferi arome sofisticate, alege săpunuri din gamele complementare ale parfumurilor de lux.

Previne aburirea oglinzilor

Când oglinda este perfect uscată, freac-o ușor cu săpun, apoi curăță urmele cu o cârpă uscată. Acest lucru va împiedica aburirea sa. Acest truc funcționează și în cazul ochelarilor sau ferestrelor de la bucătărie, atunci când se creează condens și nu poți deschide geamul.

Deblochează sertare

Ai unul sau mai multe sertare care nu se mai deschid atât de ușor? Freacă cu săpun marginile acestuia pentru a aluneca mai bine. Ține un săpun în trusa cu scule pentru astfel de ocazii și te va scoate din multe încurcături.

Protejează mobila din lemn de dinții câinelui

Mulți câini adoră să roadă, iar uneori chiar mobila de lemn poate fi cea afectată. Pentru a evita stricăciunile, acoperă partea la care câinele ajunge/pe care o roade de obicei cu un strat subțire de săpun. Gustul său îl va convinge să nu mai roadă mobila!

Vopsește mai curat

Dacă vrei să vopsești o ramă foto sau rama unei oglinzi, dar ai uitat să cumperi bandă adezivă de hârtie, săpunul îți vine în ajutor! Nu trebuie decât să freci săpunul pe ramă, iar dacă vei murdări din greșeală cu vopsea aceasta se va curăța mult mai ușor.

Scapă de scârțâitul balamelelor

Balamalele care scârțâie nu sunt o problemă gravă, dar oricine știe cât de enervante sunt. Freacă-le cu săpun, apoi verifică dacă mai scârțâie – reaplică dacă mai e nevoie.

Deblochează un fermoar

Freacă săpunul ușor de dinții fermoarului pentru a-l face să alunece mai ușor dacă dă semne că se blochează. De asemenea, dacă vrei să modifici un articol vestimentar, săpunul este potrivit pentru a marca semnele, fiind apoi ușor de îndepărtat la spălat.

Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Gel sau sapun, care e mai bun? • Revista Ioana Frumusețe

Leave A Reply