Uscăm fânul, facem conserve de legume

1

Francsisc Balint, Domoș, jud. Cluj
Stimată redacție,
În acest articol aș dori să vă scriu în câteva rânduri cum economisesc.
În zilele noastre moderne, se lucrează mai mult cu utilaje performante, chiar și la obținerea furajelor, fân și otavă pentru animalele din gospodărie, este mai ușor, mai rapid, dar și mai costisitor.
Ca să mai putem economisi, am cosit manual, iar la munca grea pentru a usca fânul am lucrat tot manual. Nu le-am mai balotat, mai bine am făcut bodi de fân, în apropiere de gospodărie ca iarna să-l pot duce să-l dau animalelor. Când vremea este favorabilă, este greu, dar plăcut să usuci fânul, ai satisfacția unui lucru bun, pe care l-ai obținut din munca ta manuală, ca să poți economisi ceva.
În grădină punem tot felul de legume pe care toamna, adunate și depozitate corespunzător, le consumăm și economisim și nu este necesar să mai dăm bani. Din livadă adunăm fructele, pregătim sirop, dulceață, să avem. Și din legumele cultivate pregătește soția murături, bulion, zacuscă. Dacă este mai mult le valorificăm și așa putem să plătim facturile lunar.
Ținem în gospodărie animale pentru consum și nu mai dăm bani pentru cărnuri. Sunt și gustoase și sănătoase. Vă sfătuiesc să economisiți, nu vă uitați la oboseala muncii depuse, veți vedea ce satisfacții aveți când beciul și cămara sunt pline de bunătățile proprii voastre munci. Ne gândim în multe feluri cum să mai economisim, să avem bani pentru alte cheltuieli și cine are copii, să îi poată ajuta cât de cât.
Dragi cititori harnici, practici, cei care suntem cu venituri mici, hai să economisim cum putem mai bine, ca să nu dăm de mai multe greutăți! Vă doresc multă sănătate!
Foto: Francisc Balint

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Deparazitarea oilor | Revista Practic idei

Leave A Reply