Urmăresc promoțiile

0
la plajă
Foto: Roxana Dumitrășcuța
Roxana Dumitrășcuța, loc. Buftea, jud. Ilfov
Dragi cititori, Trăim vremuri din ce în ce mai grele şi de aceea e important să administrăm cu atenție bugetul familiei.
Asta nu înseamnă că trebuie să ne transformăm în Hagi Tudose, să fim zgârciți. Putem fi plini de omenie în continuare, îi putem răsfăța pe cei dragi şi ne putem face, din când în când, mici plăceri personale, cu condiția să fim chibzuiți. Vă dezvălui din micile mele secrete şi sper ca sfaturile mele să fie de folos multora:
1. Fac economie la utilități – nu las becurile aprinse în camera unde nu se află nimeni, nu las apa să curga aiurea, îmi țin sub control factura telefonică şi nu las în priză aparatura electrică nefolosită.
2. Urmăresc săptămânal pro-moțiile din magazinele unde îmi fac de obicei cumpăraturile. De multe ori cumpăr chilipiruri sau cantități mai mari la prețuri accesibile.
3. Când plec la cumpărături îmi iau de acasă pungi sau sacoşe încăpătoare, ca să nu fiu nevoită să cumpăr altele.
4. De obicei mănânc înainte să plec la cumpărături şi am grijă să îmi iau cu mine o sticlă cu apă. Așa evit să consum în oraș, la prețuri mari, mâncare nu atât de sănătoasă precum aceea gătită în casă.
5. Dacă pot evita mersul cu mijloacele de transport în comun, o fac. Mersul pe jos este sănătos şi așa mai pot economisi banii de bilet.
6. Cumpăr cadouri pentru copii în preajma sărbătorilor, când marile lanțuri de magazine se întrec în oferte rentabile şi atractive. Vă doresc o toamnă plăcută și inspirație la …economisit!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply