Unghii impecabile în orice anotimp

1

Rodica Pușcașu, Suceava
Dragi cititori,
Multă vreme nu am avut unghii frumoase, impecabile, așa cum vedeam adesea la alte femei. Ale mele se rupeau mereu sau căpătau o culoare nenaturală, urâtă. Cel mai greu era la petreceri, când trebuia să stau cu mâinile mai mult ascunse.
Într-o bună zi am spus că trebuie să fac ceva concret. Așadar, am făcut primul meu drum la dermatologie unde am aflat că, dincolo de tratamentele posibile pentru înfrumusețarea unghiilor, stă alimentația echilibrată. Fructele (pe care nu le agream atât de mult) au devenit parte esențială în alimentația mea alături de legumele proaspete. Nu eram mare amatoare de broccoli, sparanghel sau spanac, însă medicul dermatolog mi-a recomandat aceste legume pentru că ele au un conținut destul de ridicat de vitamina A (esențială în sănătatea unghiilor). Nu am neglijat nici carnea (în stare cât mai proaspătă și preparată la grătar sau doar fiartă) și apoi, am încercat remediile naturale externe.
Am început cu uleiul de măsline, pe care l-am încălzit puțin și mi-am tamponat unghiile în fiecare seară, timp de două săptămâni. Apoi, în uleiul cald de măsline am adăugat gălbenuș de ou și mi-am tamponat unghiile în fiecare seară cu acest amestec, timp de alte două săptămâni. În această perioadă de tratament, nu mi-am colorat unghiile cu niciun fel de ojă și nu am utilizat niciun alt tratament chimic, iar rezultatele au fost excelente. Acum, deși unghiile mele arată foarte bine, o dată pe săptămână le mai tamponez cu ulei cald de măsline. Este un adevărat medicament natural pentru unghii. Una dintre rețetele pe care bunica obișnuia să le folosească foarte des, era un amestec format dintr-un cățel zdrobit de usturoi, zeama de la un sfert de lămâie și o linguriță de ulei. Toate acestea le amesteca într-un bol din lemn și apoi își tampona unghiile.
Cât despre ojă, există pe piață o multitudine de produse, unele mai scumpe, altele extrem de ieftine, însă cea mai mare parte afectează structura unghiei. Iată de ce trebuie să folosim doar acele produse care oferă, pe lângă culoare, o protecție intensă a unghiei. Acestea toate și o alimentație echilibrată vă garantează unghii frumoase, dar mai ales sănătoase.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: La ce mai ajuta lacul de unghii | Revista Practic idei

Leave A Reply