Unele flori vor la soare

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Fănica Doina  Ţană, Brăila
Stimată redacţie,
Vă scriu despre câteva flori cărora le place la soare.
Cu toţii dorim pe balcon o mică grădină, aşa că vă prezint iubitoarele de soare ce pot fi cultivate aici.
Crinii peruvieni sunt o combinaţie exotică între crini şi orhidee. Iubesc mult lumina foarte puternică, pe care o suportă cel puţin 4-5 ore pe zi. Atunci când nu are lumina necesară, în loc să facă flori, crinul îşi înmulţeşte frunzele. Odată pe lună adaugă în apă fertilizator cu un conţinut mare de potasiu şi fosfor. Crinul peruvian este sensibil la curent, aşa că aşază ghiveciul într-un loc ferit.
Nemţişorul cu florile dispuse în formă de spic este o varietate înaltă de nemţişor, care se cultivă pentru flori tăiate, iar cea mijlocie, pentru decorarea grădinii. În ghiveci, se înmulţeşte prin seminţe. Se seamănă în decembrie-martie şi se plantează în locul definitiv, ghiveci sau strat, în aprilie-august.
www.pixabay.com
www.pixabay.com
 
Dipladenia, o căţărătoare destul de atrăgătoare, creşte foarte repede, tapetează orice zid şi face flori frumoase, albe, ciclamen sau roşii. Se plantează într-un sol de mraniţă ca pentru muşcate. Începând cu luna mai, pune-i îngrăşământ de două ori pe lună. În perioada verii, stropeşte-o cu vaporizatorul zilnic. În fiecare an, schimbă ghiveciul cu unul mai adânc.
Zorelele sunt extrem de uşor de cultivat şi de îngrijit. Fac flori ca nişte pâlnii ce se deschid dimineaţa, motiv pentru care se mai numesc şi bună-dimineaţa şi stau aşa până pe la ora 10, după care îşi strâng rochiţele pentru a nu fi decolorate de soarele prea puternic de peste zi. Sunt plante agăţătoare, pot fi dirijate pe ziduri sau parvane. Mai iubesc mult soarele: floarea de piatră, petunia, garofiţa, muşcata, crăiţele, floarea soarelui, micşunelele, crinii imperiali, tufănica, passiflora. Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply