Unde pui culoare in bucataria ta?

0

Poate ca-ti plac culorile sau te-ai plictisit de monotonie si vrei ceva mai viu ca sa iesi din anonimat cu bucataria ta. Dar ce fel de culori alegi si pentru ce suprafete?

Asta pentru ca ai doua mari optiuni: mobila colorata sau finisaje colorate. Ambele, s-ar putea sa fie prea mult, asa ca ne oprim la analiza celor doua situatii amintite si cantarim optiunile.

Mobila colorata

Mobila din bucatarie este una compacta, bloc, gandita pentru un spatiu existent. De regula, ea incorporeaza si electrocasnicele.

Asadar, atunci cand o cumperi investesti in ea ca sa reziste mult timp pentru ca nu poate fi mutata (decat intr-un spatiu similar, ceea ce este greu).

Culoarea ei, la fel, nu e prea la indemana sa o schimbi, mai ales din cauza materialelor din care este alcatuita.

Deci, daca o alegi colorata, posibilitatile de a finisa sunt limitate, deoarece trebuie sa alegi finisajele in acord cu mobila. Vei avea pentru mult timp aceeasi bucatarie si aceleasi finisaje.

Finisaje colorate

Fiind masiva si ocupand mult spatiu, mobila de bucatarie se impune evident privirii prin prezenta. Dar, daca o alegi in tonuri neutre (alb, crem, gri, maro), posibilitatile sunt mai mari in privinta finisajelor, mai ales daca nu alegi sa plachezi pereti in intregime cu faianta.

Astfel, peretii pot fi personalizati mai usor doar cu vopsea lavabila, ceea ce schimba aspectul intregii bucatarii, desi ai aceeasi mobila.

  • Sfatul nostru este sa alegi corpurile suspendate in culori cat mai deschise, chiar daca iti place nuanta lemnului inchis – pe aceasta o poti avea in partea de jos.

Daca ai o bucatarie deschisa catre living, alege una alba, iar finisajele cat mai neutre – asa vei pastra zona de gatit mai in umbra si vei lasa camera de zi sa fie vedeta casei.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Adrian Parvu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply