Un vecin de neuitat în noul nostru bloc

0
www.pixabay.com

Acum ceva vreme, după ce tocmai mă mutasem în bloc, l-am cunoscut pe unul dintre vecinii de pe palier. Lucram cu soțul la montarea mobilei, pe care o adusesem din vechea locuință și cu gândul la cum să potrivim piesele (o adevărată provocare dacă nu faci poze la demontat și nu organizezi bine componentele), nici n-am mai dat atenție că ușa rămăsese întredeschisă după ultimul transport de plăci de pal. Ne tot sfătuiam de zor, când ne întrerupe o bătaie ușoară în ușă, urmată de o voce plăcută. Soțul meu, cunoscându-l pe vecin, îl invită în sufragerie, că doar erau o grămadă de detalii administrative de discutat. Dar omul salută și începe să comenteze foarte degajat: Vai, ce mobilă urâtă ați luat! Păi, nu se potrivește deloc aici! Ar fi trebuit să luați o canapea, nu un pat de mijloc! Eu nici nu aș fi cumpărat vreodată așa ceva! Eu îmi fac cu totul altfel, am fost atent la fiecare detaliu, nu ca voi! Și continuă așa metodic, se plimbă cu siguranță prin toată casa exprimându-și dezaprobarea în termeni duri, de parcă ar fi fost cea mai mare autoritate în materie de design de interior. Mă uit surprinsă la soțul meu și-l întreb din priviri dacă omul are vreo problemă cu noi. Încerc să întrerup discursul ce nu pare să ajungă la vreun final, spunându-i că îi mulțumim pentru sfaturi și că avem multe de făcut în continuare. După alte două încercări de a-i sugera că inoportunează, își dă seama că are ceva de făcut și își ia în sfârșit tălpășița.

Intrigată de incident, mă interesez la alți vecini, care mă asigură că omul este un original și atât de temeinic, încât deși a cumpărat apartamentul de vreo 2 luni tot este în stadiul de șantier. Și sunt mirată să descopăr că deși vecinul cel răutăcios este un om inteligent și cu idei bune, s-a remarcat drept cel mai antipatic locatar fiindcă le prezintă extrem de deranjant, că nu dovedește înțelegere, toleranță și sensibilitate pentru sentimentele celor din jur. Cu toții avem nemulțumirile și aspirațiile noastre, iar ceea pentru unul este o realizare excepțională, pentru altul poate părea un lucru de nimic. Dar nu putem face mereu cum ne dorim și dincolo de ceea ce vedem se cuvine să ne gândim și la context. Și dacă în primă instanță eram surprinsă și demoralizată complet, ulterior mi-am dat seama că mie îmi place ce am realizat, că într-adevăr „Frumusețea este în ochii privitorului”.

Așadar, nu lăsa „binevoitorii” să te supere, ai încredere în gustul tău, fii mândru de ce ai făcut pentru casa ta, chiar dacă amenajarea nu este mereu una ca de revistă.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply