Un pod anost, transformat intr-o locuinta atipica

0

O familie bucuresteana locuieste cu chirie in mansarda unei case vechi, citeste in continuare mai multe despre casa lor.

Spatiul e podul unei case foarte vechi

Are 110 de metri patrati si a fost reamenajat de proprietar fara a fi impartit. Cu exceptia toaletei si a baii, nu exista camere, deci nu exista usi. Spatiile functionale ale mansardei sunt delimitate vizual de stalpi, barne si cativa pereti partiali.

Ceea ce rezulta e un spatiu mare, deschis, care ocupa intregul nivel al cladirii – foarte frumos din punct de vedere decorativ, dar cu ceva neajunsuri atunci cand ai doi copii.

O amenajare reusita inseamna respectarea specificului unui spatiu

Datele existente ale spatiului, care la inceput pareau dezavantaje, au fost folosite si transformate in avantaje. De exemplu, barnele si stalpii acum delimiteaza spatii sau sprijina diverse obiecte.

Casa are structura din lemn la vedere, neacoperit, nevopsita. Peretii au fost imbracati in gips-carton si vopsiti in alb.

Casa este mobilata cu minimum de utilitati

Cateva piese pentru depozitare din PAL, comandate de proprietar. Nu sunt frumoase, dar sunt functionale. Restul (paturile, canapeaua, masa, scaunele si cateva accesorii textile) apartine familiei.

Dar, pentru ca au spatiu la dispozitie, si-au permis si un mic rasfat: de grinzi au agatat un leagan pentru Mara si un altul, din material textil, pentru Corina.

Cei doi soti sunt constienti de faptul ca se vor muta din nou si de aceea nu aduna mobila.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text:Raluca Alexandru, foto: Andrei Baltaretu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply