Un loc de vis, cu influențe italiene și mediteraneene

0

Un loc de vis, cu influențe italiene și mediteraneene – La doar o oră de mers cu mașina din centrul Bucureștiului poți ajunge într-o zonă de poveste, la Comana. Aici se află un impresionant parc natural și un resort, de a cărei amenajare jovială ne-am îndrăgostit la prima vedere.

În zona de primire, privirea este atrasă de impozanta sobă pe lemne, placată cu faianță pictată, realizată pe comandă în Italia, de un meșteșugar din Cortina dAmpezzo.

La parterul impozantei construcții se află Art House Comana, un spațiu multidisciplinar, destinat tradițiilor locale, precum și celor internaționale.

Am aflat despre acest loc dintr-o pură întâmplare. Una fericită, pot spune acum. Cu ceva vreme în urmă, în timpul unei vizite la magazinul Linea Oro Class, am întânit-o pe Antonietta di Lorenzo, designerul companiei, care alegea drapajele pentru o locație nouă. Deoarece mi-au plăcut foarte mult  modelele țesăturilor, precum și combinațiile cromatice pe care designerul le gândea pentru fiecare încăpere din proiectul respectiv, am vrut să aflu despre ce este vorba.

Antonietta di Lorenzo, designer, Tel.: 0788.402.112

Echipa de la Linea Oro Class ne-a vorbit cu mult entuziasm despre proiectul lor, în care au investit mult suflet și talent. Această energie bună i-a însoțit până la finalizarea amenajării, de care noi ne-am bucurat pe parcursul unei ședințe foto dintr-o zi toridă. Designerul ne-a mărturisit că nu a fost vorba de o colaborare clasică, cu termeni de lucru stricți, căci șansa a făcut ca proprietarii resortului să fie persoane creative, cu viziuni estetice bine conturate și cu vaste cunoștințe în domeniul designului interior. Datorită acestor aspecte, lucrurile au decurs armonios, ceea ce se reflectă pe deplin în fiecare detaliu pe care l-am observat la Casa Comana
(www.casacomana.ro).

Peretele vitrat este bogat ornamentat cu perdea model Mussola, din in și bumbac (79 lei/ml/l 330 cm) și draperii model Evoque Madeleine, din bumbac și poliester (89 lei/ml/l 280 cm). Ambele sunt de la Linea Oro Class.

Atmosfera feminină din această cameră gravitează în jurul draperiilor din bumbac și poliester, model Klarrisa (119 lei/ml/l 280 cm). Decorul este completat cu țesătura decorativă de pe pat, model Agata (99 lei/ml/l 280 cm). Acestea pot fi achiziționate de la Linea Oro Class.

Buchetele delicate împodobesc draperiile Cloe, din bumbac. Le găsești la Linea Oro Class cu prețul de 180 lei/ml/l 280 cm

Deoarece este o locație destinată relaxării, cele 34 de camere au fost creionate în jurul unor povești sau al unor personaje din istorie. Astfel, la etajul întâi sunt încăperile ce amintesc de Cantacuzini, la nivelul următor se află camerele ce duc cu gândul la neamul Craioveștilor Basarabi, iar la etajul al treilea se găsesc camerele cu aura familiei Drăculeștilor. O perfectă îmbinare între istorie și tematici decorative specifice Italiei, Greciei, Spaniei, Ungariei și Turciei (țări cu o bună tradiție în  servicii turistice) a determinat alegerile fiecărui element în parte.

Terasa seduce prin rafinamentul compoziției. Aici se regăsesc: țesătura model Butterfly, din bumbac (339 lei/ml/l 160 cm) și fața de masă  din bumbac (140 lei/L 80 x l 80 cm). Acestea sunt disponibile prin Linea Oro Class.

Au fost preferate piesele de mobilier din lemn masiv, pictat manual, corpurile de iluminat cu structuri din fier forjat și abajururi mătăsoase, placările ceramice bogat ornamentate cu motive florale naive, precum și țesăturile bogate din materiale naturale, ale căror patternuri dau o notă de eleganță și de căldură interioarelor. La Casa Comana evadezi nu doar în natură, ci într-un loc cu o frumusețe aparte și cu un stil bine definit.

Compoziția din băi respectă rețeta estetică a întregii amenajări. Și aici imprimeurile florale sunt vedetele decorului. Fumusețea lor este subliniată și de elemente specifice, precum sunt plintele în relief.

Aceste prosoape superbe realizate dintr-un bumbac de foarte bună calitate fac parte din colecția Mood, a brandului Riviera, și costă 79 lei/set 2 buc., la Linea Oro Class.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Articolul Un loc de vis, cu influențe italiene și mediteraneene a fost publicat în revista Casa Lux/august 2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply