Un defect ajuns efect

0

Monica Viericiu
Ți s-a întâmplat vreodată ca tocmai haina preferată să se păteze sau să se agațe în vreun loc vizibil? Mie da, la unele haine am fost nevoită să renunț, dar pe altele am reușit să le salvez.
De multe ori tocmai încercând să scoți o pată folosind un înălbitor sau frecând mai cu putere, faci defectul și mai vizibil, materialul se deteriorează, se albește ori se lasă și problema în loc să se rezolve, se amplifică. De aceea nu exagera cu aceste metode, ci analizează situația la rece și gândește-te dacă nu cumva poți masca frumos defectul respectiv. Poate o broșă, poate o aplicație textilă asortată, poate un șnur de paiete, niște mărgeluțe, o panglică sau câteva ținte bine plasate vor ascunde zona afectată a țesăturii, dând hainei un aer și mai special.
După ce coși frumos gaura din material, încearcă și o mică broderie, care să înglobeze și cusătura anterioară. De exemplu, o cusătură mai lunguță mi-a inspirat corpul unui fluturaș, așa că am decupat doar aripile din fetru, le-am cusut și am mai făcut antenele. Desigur, fiecare își poate face orice model dorește și se asortează, de la frunze, la simboluri tribale, litere și așa mai departe.
Deci când mai ai parte de un asemenea incident neplăcut, nu lăsa o mică pată să-ți strice toată ziua, ci privește-o ca pe o oportunitate de a-ți pune creativitate în valoare. Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply