Un cadou special de ziua mea

0
www.pixabay.com
Nicolae Pană, Vâlcea
Dragii mei,
De ziua mea am vrut să-mi ofer un cadou special, aşa că m-am urcat în maşină şi am plecat pe un drum magic, ce mi-a pătruns în minte şi în suflet şi acolo va rămâne.
Am făcut un maraton pe traseul Râmnicu Sărat-Bacău-Piatra Neamţ -Cheile Bicazului-Lacul Roşu-Târgu Secuiesc-Miercurea Ciuc. Pare obositor doar să urmăreşti itinerarul, dar experienţa aceasta a fost chiar plăcută. Ochii mei s-au bucurat de privelişti greu de descris în cuvinte. Mi-am recăpătat energia şi mi-am mulţumit sufletul pentru o bună bucată de vreme.
Nicolae Pana
Prima oprire a fost în centrul oraşului Piatra Neamţ. Un orăşel cochet, curat, cu încărcătură istorică şi străjuit de munţi falnici. Am făcut poze, m-am plimbat şi am pornit mai departe. Când am ajuns la Cheile Bicazului, mi s-a tăiat respiraţia la propriu şi la figurat. Îmi doresc din suflet să nu mai aud persoane care spun că România nu este e o ţară frumoasă! După mine este de-a dreptul fantastică, doar că nu o cunoaştem suficient. Şi aşa cred şi zecile de turişti străini care ne vizitează an de an.
Parte componentă a parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, cheile săpate în calcar de râul Bicaz ne stimulează toate simţurile pe parcursul a câţiva kilometri.
Continuarea acestui articol o puteţi citi în revista Practic Idei nr. 11/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply