Un ambient luminos si proaspat

0

Cine oare nu adoră zilele când lumina arzătoare a soarelui inundă fiecare colțișor al casei și chemarea ademenitoare a unui sorbet de lămâie este pur și simplu irezistibilă! Cu gândul la un decor fluid și luminos, designerii Barlinek au conceput un ambient, ce are ca bază parchetul Lemon sorbet, din colecția Tastes of Life

Amenajarea pornește de la nevoia de spațiu și compartimentarea eficientă a acestuia, prin delimitări cu pereți de sticlă, care să nu încarce, ci dimpotrivă, să dea spaţiului profunzime şi să-l mărească optic. Este un decor tipic de mansardă sau de studio.

Acest tip de spațiu este destinația ideală pentru un decor în linii scandinave, în care accentul se pune în primul rând pe texturi, confort și mai puțin pe culoare.  Bază pentru amenajare, podeaua este fluidă prin cromatica deschisă și perpectiva creată de plăcile cu lățime mare (207 mm),  care ajută la supradimensionarea spațiului. Deși  este 100% din lemn, parchetul nu inspiră nicio clipă senzația de masivitate.

Un alt avantaj al parchetului în acest tip de amenajare, este faptul că suprafaţa podelei nu concurează cu extravaganța sau neobișnuitul unor elemente din decor, ci ajută la extragerea caracterului neconvenţional al acestora. Le pune în evidență prin contrast, cum este cazul unor fotolii de accent sau corpuri de iluminat. În același timp, contribuie la integrarea armonioasă a mobilierului în nuanțe calde de lemn.

Chiar dacă arată mai mult ca un spațiu de zi, în această amenajare nu este nevoie de multe compromisuri. Secretul stă în alegerea unui mobilier versatil. Poate fi un living plin de oaspeți în timpul zilei, iar în timpul nopții, o canapea extensibilă transformă spațiul într-un dormitor confortabil.

Câteva accente cromatice, în acest ambient dominat de alb și negru, nu reprezintă un risc, dimpotrivă, dau viață interiorului. Designerii Barlinek sugerează accente de galben vibrant și auriu rafinat, care vor încânta privirea și cu siguranță vor descreți fruntea. Astfel, amenajarea capătă un aer tineresc, plin de optimism, care transmite pofta de viață.

Mai multe detalii despre colecția Tastes of Life, inspirație și idei pe site-ul Barlinek.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply