Un alt fel de rustic

0

Monica Viericiu
Mulți dintre noi sunt adepții stilului rustic, dar acesta nu trebuie să se se rezume doar la ulcele agățate pe gard, la scoarțe în culori tari ori piei de oaie drept covoraș, deși, să recunoaștem, au și ele farmecul lor.
Rustic poate să însemne lemn autentic, în nuanțe frumoase, cu fibre bine definite, piatră șlefuită sau colțuroasă, țesături simple, în culori naturale, coronițe de grâu sau din crenguțe, ornamente din semințe etc.. Reușita unei amenajări depinde în bună măsură și de elementele folosite, dar mai ales de dozajul și de dispunerea acestora, pentru a creea impresie și totodată pentru a nu deranja vizual. Uneori un simplu element bine ales și pus în valoare face mai mult, din punct de vedere estetic, decât 20 înghesuite fără sens.
Și dacă vrei să dai unui obiect modern un aspect rustic, este suficient să-l vopsești într-un anume fel, ori să-l șmirgheluiești, dacă este din lemn masiv, să-i schimbi tapițeria, ori, dacă este posibil, să-l îmbraci în sfoară. Dacă ai o lustră clasică și vrei să arate precum cea din imagine, îmbracă brațele în sfoară și înlocuiește țesătura abajururilor cu pânză de iută, de sac sau ceva asemănător. Pentru efect maxim, în apropierea ei plasează și câteva sticle sau vaze decorate tot cu sfoară.
Succes!
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply