Ulei de mușețel pentru picioare obosite

0
flori albe cu galben
Foto: arhiva Practic Idei
Geta Diaconu, Galați
Dragii mei, Vă ofer câteva remedii pe bază de mușețel. Sunt rețete care au ajutat multe persoane să își amelioreze durerile sau alte neplăceri ale organismului.
Comprese. Iată un leac vechi de sute de ani contra durerilor de ochi. Mușețel fiert în lapte și aplicat sub formă de comprese calde pe ochii închiși.
Băi cu mușețel. Fie că îl folosiți singur, fie că adăugați puțină mentă (pentru un miros mai plăcut) sau levănțică, băile cu mu-șețel sunt relaxante și liniștitoare. Pentru băile în cadă se pune de 2 ori o cantitate cât 2 mâini pline de plante, se opăresc, se strecoară și se adaugă în apa de baie.
Aburi de mușețel: o lingură plină cu mușețel, opărită cu un litru de apă în clocot. Inhalați vaporii stând cu capul sub un prosop. Guturaiul și sinuzita se ameliorează repede, dacă se inhalează acești vapori. După un asemenea tratament trebuie stat la căldură.
Ulei de mușețel. Se umple o sticlă până la gât cu flori proaspete de mușețel culese în soare și se toarnă peste ele ulei de măsline. Uleiul trebuie să acopere florile. Sticla se lasă, bine astupată, 14 zile în soare. Se păstrează la frigider. Este folosit de medicina populară ca frecție contra nevralgiilor și a reumatismului articular. După o zi petrecută în natură, oboseala membrelor poate fi alungată cu ajutorul uleiului de mușețel. Să vă fie de leac!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply