Ulei de măsline pentru piele fină și păr frumos

4

Monica Viericiu
Despre virtuțile uleiului de măsline s-au scris multe și merită inclus cu adevărat în regimul alimentar, fie la salate, fie la alte preparate. Pe lângă cunoscutul efect laxatv, merită luat în considerare și ca tratament pentru anumite probleme de sănătate cum ar fi: pardontoză, arsuri, căderea părului etc.
Dar să le luăm pe rând. Paradontoza se ameliorează dacă zilnic se masează gingiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de măsline. Cât privește arsurile, se aplică pe locul afectat un amestec, bine bătut, de ulei de măsline cu albuș de ou.
Dacă te deranjează căderea părului, încearcă timp de 10 zile să-ți frecționezi seară de seară scalpul (pielea capului), cu ulei de măsline, după care să ții apoi capul acoperit cu o căciulă, basc sau basma până dimineața.
Uleiul de măsline reprezintă și o alternativă bio la cremele pentru masajul bebelușilor după baie. Pediatrii recomandă ca uleiul astfel folosit să fie în prealabil fiert in baie de aburi (la bain-marie). Frecționarea corpului cu acest ulei ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor la tratarea celor anemici sau rahitici.
Tot pentru piele, în cazul acesta crăpată, uscată, fie de pe mâini,  de pe buze, de pe mâni, coate sau picioare, este unguentul obținut din ulei de măsline și glicerină, în părți egale. Masează regulat zona afectată cu acest unguent și vei vedea că pielea se regenerează mai repede și devine mai fină, mai moale și mai plăcută.
Conform specialiștilor, uleiul de măsline mai are efecte benefice și în caz de anemie, ulcer, viermi intestinali, boli ale ficatului.
Foto: Mihai Nicolae (arhiva Practic)
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion4 Comments

  1. Pingback: Prevenirea escarelor | Revista Practic idei

  2. Pingback: Sapun de sare | Revista Practic idei

  3. Pingback: Caderea parului | Revista Practic idei

  4. Pingback: Cumpatare la mancare | Revista Practic idei

Leave A Reply