Ud răsadnița cu apă ușor încălzită

0
stanca gradina 1
foto Lucian Stanca
Dragi prieteni,
Pentru o grădină bogată trebuie să fim bine informați și puși pe lucru permanent „chiar și iarna”.
Lucian Stanca, Târgu Logrești, jud. Gorj
Clima joacă un rol important în producția agricolă, de aceea cunoașterea climei este absolut necesară pentru a putea aplica cele mai importante măsuri, menite să ne ajute să obținem recolte cât mai mari.
Pentru agricultură este foarte importantă posibilitatea de prevedere a timpului pe o durată mai lungă, ajutându-ne să aplicăm unele măsuri agrotehnice.
În această iarnă, timpul ne este favorabil, iar meteorologii ne anunță vreme bună, așa că este cazul să trecem la treabă pentru a avea grădina bogată și hrana asigurată. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne aprovizionăm cu semințe certificate, să construim răsadniță caldă cu bălegar și să facem semănatul în aceasta.
Răsadnița trebuie construită în așa fel încât să folosească bine lumina și căldura solară și să permită executarea lucrărilor în bune condiții.
Semănatul se face când temperatura pământului din ră-sadniță este de 25-27 grade Celsius, pentru ardei, tomate și vinete. Se trasează șanțuri de cam 0,5-1 m, se pun se-mințele, apoi se acoperă cu un strat de mraniță curată, se trasează, se udă și se acoperă cu rogojini. Se lasă fără lumină până la răsărire, apoi se dă lumină din ce în ce mai multă.
Udatul în februarie-martie, se face dimineața cu apă încălzită cu aceeași temperatură a solului din răsadniță.
După ce răsar plantele trebuie să fim la curent cu starea vremii (în zilele cu soare puternic răsadnița se um-brește, iar când este pericol de îngheț se acoperă cu pături, rogojini) pentru ca munca să nu ne fie în zadar și să avem pagube.
Vă doresc o primăvară frumoasă! Și mulțumesc redacției pentru premiul acordat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply