Turcia, o destinatie irezistibila

0

Turcia este o destinație de vacanță preferată de foarte mulți turiști. Dacă încă nu ai ajuns în Turcia, iată câteva motive care te-ar putea convinge să incluzi Turcia în planurile tale de vacanță pentru anul viitor!

Turcia priveliste Kusadasi
Foto: Flori Lixăndroiu

Kusadasi a devenit o destinație de vacanță tot mai apreciată, dar merită cu prisosință să renunți la o zi de odihnă acolo ca să mergi la Pamukkale.

Turcii spun despre fenomenul natural unic în lume de la Pamukkale că este a opta minune a lumii. Pamukkale înseamnă “castel de bumbac”. Izvoarele fierbinți încărcate de minerale, curgând pe terase și în bazine, au depus pe ele travertinul alb, în forme încremenite, ce duc cu gândul la interiorul unor peșteri. Izvoarele care mai curg azi pe terasele de aici sunt ghidate cu grijă, mereu pe alte zone, pentru a le reface și a le menține pe cât posibil frumusețea. La poalele “castelului de bumbac” se află un lac plin cu rațe și gâște prietenoase, pofticioase și gălăgioase, care îi încântă pe cei care le oferă câteva firimituri.

Efectul curativ al izvorelor termale era cunoscut de anticii care au construit aici orașul Hierapolis. Hierapolis a fost fondat în anul 190 î.H., de către Eumenos II, regele cetății grecești Pergam. După 133 d.H., când Pergamul revine Imperiului Roman, caracterul său elenistic lasă, în timp, locul celui roman. Orașul este refăcut și îmbogățit de diverși împărați, e o stațiune spa renumită și are o perioadă de glorie și în perioada bizantină. Hamam bazilica transformată de bizantini din baie în lăcaș de cult impresionează și azi prin masivitatea construcțiilor care au rămas în picioare fără niciun liant. Turistul este impresionat de vestigiile în aer liber, de exponatele de la muzeu și de locul unde a fost martirizat Apostolul Filip.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Turcia, călătorie spre plaja țestoaselor

Citește și Marmaris, perla rară a litoralului turcesc

Citește și Vizitează orașul antic Efes și satul Șirince

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply