Trucurile unui decor romantic

0

Designerul Kelee Katillac povesteste despre cum si-a decorat casa din Kansas intr-un stil romantic si ce trucuri a folosit.

Pentru ca orice locuinta trebuie sa reflecte starea de spirit si personalitatea celor care traiesc acolo, designerul Kelee Katillac a vrut sa adopte decorul romantic. Ea a mizat pe culori, accesorii si simboluri. 
CULORI
“Lumina si culoarea aduc o stare de bine pentru minte, corp si spirit”, considera Katillac, asa ca optiunea ei pentru nuante deschise precum albastru, galben, roz, bleu se explica. Imbinarea acestor culori cu piesele de mobilier joaca un rol esential in crearea ambientului romantic. Galbenul trebuie sa intampine orice musafir inca de la intrare pentru ca inspira si stimuleaza, de aceea nu te sfii sa optezi pentru aceasta culoare in hol. In plus, husele de scaun galbene sau asternuturile cu accente roz ofera un accent feminin greu de egalat. Iar pentru o stare generala de armonie, orice accesoriu bleu este bine-venit. 
ACCESORII
Nimic nu iese mai bine in evidenta intr-un decor tematic decat accesoriile. Candelabrele sunt un exemplu pentru a crea o atmosfera romantica in toate incaperile. Poti sa pui cate un candelabru de dimensiuni nu foarte mari in dormitor, in living si chiar in baia transformata intr-un mini-spa. Iar daca ai spatiu, de ce sa nu alegi un mini-candelabru si pentru dressing? Husele textile pentru scaune sunt nelipsite, indiferent de culoarea si modelul alese.
SIMBOLURI
Semnificatiile transmise de fiecare piesa ori culoare din casa este importanta in crearea decorului romantic. De aceea, Katillac a mizat pe optimism, pace, iubire si armonie. In plus, a vrut sa aduca simboluri din moda, istorie, cultura pop sau literatura pentru a-si finaliza munca in propria casa. Nu in ultimul rand, un adaos de grandoare poate transforma orice incapere banala in camera preferata.

Text: Alexandra Badita
Foto: HGTV
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply