Trucuri verticale pentru gradina

0

Cand te hotarasti sa imbunatatesti aspectul gradinii tale, poti sa recurgi la cateva trucuri de dezvoltare pe verticala, astfel incat sa economisesti spatiu si sa te incadrezi in trend in acelasi timp.

• Ia in considerare felul in care sunt observate de la inaltime anumite transformari. De pilda, plantele care cresc pana la nivelul genunchiului sunt vazute de sus, in timp ce elementele inalte pana la talie sunt observate dintr-un anumit unghi, in functie de inaltimea celui care le priveste si formeaza in acelasi timp un paravan care ascunde elementele mai scunde din spate. Putine decoratiuni pot concura cu inaltimea copacilor, dar daca montezi panouri sau un baldachin, poti sa amplifici senzatia pe verticala.
• In conditiile in care alternezi inaltimea elementelor din gradina, varietatea va spori atentia privitorilor. Ia in considerare un gard, o pergola sau un baldachin pentru a le diversifica alaturi de plante si copaci de inaltimi cat mai diferite. Decizia depinde in primul rand de buget, preferinte si rabdare.
• Structurile de tipul pergolei generaza umbra, mai ales in acest anotimp calduros, dar sunt recomandate elementele de tipul baldachinului, pentru ca se pot demonta usor. Paravane sau ecrane verticale dau impresia de inaltime si pot fi in acelasi timp elemente care creeaza intimitate.
• Garduri din impletituri de nuiele sau din bambus pot da impresia de inaltime si pot separa zonele din curte, fara sa impiedice patrunderea luminii. In plus, ofera un sprijin ideal pentru plantele cataratoare pe care le alegi in gradina.
• Panourile din sticla pot sa permita vizualizarea amenajarii de dincolo de geam, ori poate fi aleasa o sticla mata, care sa impiedice lumina sa patrunda de partea cealalta si sa fie in acelasi timp un paravan separator intre interior si exterior sau intre doua zone exterioare.

Sursa: DIY Network
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply