Trucuri simple pentru țesături impecabile

1

Fănica Doina Țană, Brăila
Stimată redacție,
Vă scriu despre cum vin eu de hac problemelor cu petele de pe haine. Mâncărurile savuroase sunt uneori și surse de pete care ne dau bătăi de cap, fețele de masă fiind cele mai expuse.
Suc de fructe. Înmoaie țesă­tura în apa în care a fiert fasolea albă boabe și șterge zona pătată cu un tampon îmbibat cu suc de lămâie sau soluție de sare de lămâie. Poți spăla cu apă caldă și detergent.
Ciocolată. Curăță excesul de ciocolată cu un cuțit, spală cu apă caldă și săpun, clătește cu apă rece, apoi spală normal cu detergent.
Ulei sau grăsime. Înmoi pata și o tamponezi cu detergent de vase dizolvat în apă. Dacă pata este proaspătă, presară pe ea făină (aceasta absoarbe grăsimea), apoi spală cu detergent.
Sos de roșii. Pune țesătura la înmuiat în apă călduță cu detergent, apoi spală normal. Dacă sosul are și ulei, înmoaie pata într-o soluție formată dintr-o parte glicerină și o parte apă caldă.
Vin roșu. Presară sare pe pată și lasă o jumătate de oră să absoarbă vinul de pe material. Tamponează pata cu o soluție din detergent și apă caldă, clătește apoi cu apă rece și spală la mașină cu detergent.
Înghețată. Pata proaspătă se înmoaie în detergent dizolvat în apă și apoi se spală cu apă caldă și detergent. Dacă pata s-a uscat, umezește cu o soluție de borax (15 ml la 500 ml apă caldă), apoi spală normal cu detergent.
Sos vinegretă. Procedează ca la scoaterea petelor de grăsime, apoi clătește cu oțet alb și spală cu detergent. Vă doresc tuturor multă sănătate, spor în ceea ce vă propuneți să faceți și succes la scoaterea petelor!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Stampile din cartof | Revista Practic idei

Leave A Reply