Trenduri 2012 pentru gradini (3)

0

2012 ne aduce in gradina mai mult umor, pofta de viata si culoare din plin.

Gradinile te vor imbia sa petreci mai mult timp afara
„Este binecunoscut faptul ca timpul petrecut in aer liber combate stresul si mentine sanatatea, aducand o stare de bine, iar tendintele de anul acesta in materie de gradinarit vor incerca sa maximizeze aceste efecte. Statuetele cu forme amuzante, tablitele pe care pot fi scrise glume sau solutiile inedite, cum ar fi imbracarea tulpinii unui pom cu textile, iti vor aduce zambetul pe buze si te vor face sa uiti de griji.
Culorile vii vor invada gradina
Cred ca se va folosi din ce in ce mai multa culoare in amenajarea gradinilor si nu doar in ceea ce priveste plantele sau decoratiunile, ci si structurile, acoperind suprafete mai mari pentru un impact mai puternic. Gardurile si chiar si zidurile caselor se vor molipsi de aceasta efervescenta a culorilor, aducand mai multa energie si veselie in gradina.
Sala de sport se muta afara
Copiii petrec prea mult in fata calculatoarelor, dar inactivitatea poate fi combatuta prin instalarea in gradina a unor echipamente de joaca atractive. Aceasta solutie poate fi extinsa si in cazul celor mari, caci au aparut o multime de echipamente de gimnastica create special pentru utilizarea in aer liber.
De asemenea, pentru a prelungi timpul petrecut in gradina exista deja o multime de solutii tehnice, precum instalarea unui sistem de iluminat, amenajarea unei vetre pentru incalzire si chiar constuirea unor bucatarii, livinguri si bai in aer liber. Cred ca pe viitor se va apela din ce in ce mai mult la ele.”
Gasesti in numarul de martie al revistei Casa si gradina o multime de idei pentru gradini in pas cu moda.

 


Articol EXCLUSIV ONLINE
Productie si text: Sabina Usurelu
Foto: Adriana Barar, TeraPlast, Outdoor Fitness

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply