Trenduri 2012 pentru gradini (2)

0

Anul acesta se aduce in prim plan utilitatea gradinii, iar designul acesteia va fi mai elaborat. Totodata, 2012 va fi anul solutiilor avangardiste, cererile pentru acoperisuri verzi si gradini verticale crescand din ce in ce mai mult.

Anul acesta, exigentele in materie de gradinarit vor creste. Cristian Anghel, CEO Concept Garden si peisagist la Arta Gradinilor, iti explica care sunt trendurile pentru 2012.
Proprietarii recurg la solutii inovatoare
„In 2012 cresc cererile pentru acoperisuri verzi si gradini verticale datorita beneficiilor pe care acestea le aduc: reducerea consumului de energie termica, purificarea aerului, imbunatatirea fonica a cladirii, aspectul extraordinar. De asemenea, decoratiunile clasice pentru pereti vor fi inlocuite din ce in ce mai mult cu tablouri vegetale.
Designul gradinii se axeaza pe doua directii majore
Mediteranean-orientala, caracterizata prin finisaje vii, in culori contrastante, pergole si foisoare acoperite cu panza, amfore si fantani.
Minimalist-japoneza, cu volumetrii simple, geometrice, in contrast cu elemente vegetale cu forme si culori deosbite, deck-uri din lemn, rocarii si cursuri de apa artificiale. 
Minimalismul va inlocui rusticul, urmarindu-se cat mai mult aspectul de “curat”, ordonat. Astfel, se va merge pe linii mai simple, pe jocuri de culoare si textura, de lumina si umbra.
Constructiile si decoratiunile sunt importante
Ponderea elementelor construite incepe sa creasca, aspectul general fiind mai putin salbatic sau spontan. Plantele, oricat de incantatoare ar fi, trebuie sa fie combinate intotdeauna cu chioscuri, pergole, jardiniere, bazine cu apa si chiar obiecte de arta. De fapt, acestea dau sarea si piperul intr-o amenajare. 
De asemenea, se pune pret pe personalizarea amenajarii prin alegerea produselor unicat, lucrate manual. Acestea sunt mult mai rezistente decat cele facute in serie si, bineinteles, detaliile texturii sunt mult mai vizibile.”
Gasesti in numarul de martie al revistei Casa si gradina o multime de idei pentru gradini in pas cu moda.

Articol EXCLUSIV ONLINE
Productie: Sabina Usurelu
Foto: Mobilane, Arta Gradinilor, Optigreen

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply