Trei sferturi dintre romani isi doresc masini de spalat rufe dotate cu uscator

0

Un nou studiu realizat pe un esantion de 500 de persoane a evidentiat obiceiurile si preferintele romanilor in materie de spalare a rufelor.

Astfel, 62% dintre persoanele intervievate au declarat ca detin o masina de spalat clasica, cu incarcare frontala, in timp ce doar 4% au o masina de spalat rufe incorporabila. Cu toate acestea, se observa o preferinta in crestere pentru echipamentele slim, de dimensiuni reduse, cu latime de 45 cm. Desi doar 10% detin o astfel de masina, 19% considera dimensiunea slim cel mai important criteriu in achizitionarea unei masini de spalat noi.
Masina veche de spalat, inlocuita doar cand se strica
Cu toate ca romanii iau in considerare consumul redus de apa si de curent al masinii de spalat rufe, dar si functiile avansate de spalare si uscare, care le-ar usura munca, doar defectarea masinii de spalat vechi i-ar determina pe 33% dintre ei sa achizitioneze una noua, de ultima generatie, cu optiuni moderne si eficienta energetic.
In cazul in care se hotarasc sa isi schimbe masina de spalat rufe, romanii se ghideaza dupa marca, dimensiune slim, pret, programele speciale cu care este dotata masina, dar si dupa consumul de apa si energie.
Frecventa de spalare a rufelor, de 1-2 ori pe saptamana
91% dintre respondenti au afirmat ca utilizeaza masina de spalat rufe de 1-2 ori pe saptamana. 55% dintre persoanele intervievate au declarat ca folosesc detergenti speciali pentru rufe albe si colorate. In plus, 39% sustin ca obisnuiesc sa spele manual diverse obiecte de vestimentatie din materiale sensibile, precum matasea si lana. 
Uscatorul de rufe – o dotare la care romanii aspira
In cadrul aceluiasi studiu, 87% dintre cei chestionati au raspuns ca nu detin un uscator de rufe sau o masina de spalat rufe cu uscator incorporat. Cu toate acestea, 57% dintre romani sustin ca este important sau foarte important ca masina de spalat rufe sa fie dotata si cu uscator, iar 75% dintre ei ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru o masina de spalat cu uscator.
Studiul a fost realizat de Electrolux.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply