Tratați tusea natural!

0
buchet
Foto: arhiva Practic
Roxana Mitrofan, loc. Suceveni, jud. Galați
Dragii mei prieteni, În acest sezon rece, o tuse inexplicabilă este cel mai urât lucru pe care l-ați putea avea.
Aceasta vă irită nu numai pe voi, ci și pe cei din jur, fie că este vorba de familie, cineva din fața voastră așteptând pentru plătirea facturilor sau întregul colectiv de la locul de muncă. În rândurile următoare, vă vorbesc despre această problemă din propria experiență, acumulată până acum. Pentru a scăpa de tuse, folosiți orice tip de bomboane de gât sau dulciuri calde. Bomboanele tari măresc secreția de salivă și vă fac să înghițiți mai mult, suprimând tusea. Pentru tuse de tip „productiv” folosiți unguraș. O plantă dulce-amăruie care are acțiune expectorantă, declanșând efectul de tuse și ajutând la eliminarea flegmei. Pentru tusea „uscată” încercați să găsiți dropsuri de tuse cu ulm, vândute în magazinele de produse naturiste. Produsele din scoarța ulmului erau în trecut tratamentul principal în afecțiunile pulmonare. Ulmul este bogat în substanțe cu consistență de gel care reduc la minimum tusea.
Tratați tusea cu siropuri preparate acasă:
 Amestecați două linguri de suc de lămâie cu o lingură de miere și adăugați o ceapă rasă. Mierea unge gâtul, calmând țesuturile iritate, în vreme ce lămâia reduce inflamația și oferă o doză de vitamina C. Ceapa conține compuși iritanți care declanșează reflexul de tuse și elimină tot ce trebuie eliminat.
 Un alt remediu cu ceapă se prepară din 6 cepe de dimensiuni medii curățate și tocate, la care se adaugă 4 linguri de miere; amestecul se fierbe la bain-marie (baie de aburi). Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 2 ore. Strecurați amestecul și luați câte o lingură la fiecare două sau trei ore.
 Un remediu de tip vechi este siropul de măceșe bogat în vitamina C.
 Mușețelul este o plantă calmantă: vă ajută să dormiți atunci când îl consumați sub formă de ceai și ajută tusea atunci când este folosit în inhalații. Sau lăsați noaptea câteva picături de tinctură de mușețel într-un castron deasupra radiatorului din dormitor.
 Cimbrul este un expectorant eficient și conține, de asemenea, substanțe care relaxează tractul respirator. Pentru a prepara un ceai de cimbru, puneți 2 linguri de cimbru proaspăt (sau o lingură de plantă uscată) într-o cană cu apă caldă sau fierbinte. Lăsați să se infuzeze  timp de 5 minute, apoi strecurați și adăugați miere dacă doriți. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply