Tratamente cu busuioc

0

Catălina Vieru
Dragă cititorule,
De ceva vreme busuiocul a intrat mai puternic în atenția noastră, devenind un condiment la modă, odată cu creșterea popularității bucătăriei mediteraneene și asiatice unde este un ingredient frecvent utilizat. Și-a făcut loc în farfuriile noastre, unde se adaugă în salate sau alte feluri de mâncare, în ultima fază a preparării. Și merită un loc de cinste în rândul plantelor de leac.
Se folosește sub formă de infuzie, de decoct, de suc, de ulei sau ca atare în salate și alte preparate. Busuiocul stimulează digestia, te scapă de balonare și crampe stomacale. având un efect antiseptic intestinal.Calmează și reduce inflamațiile, relaxează mușchii și îmbunătățește circulația. Are efect tonic al sistemului nervos, ceea ce-l recomandă pentru a combate efectele stresului, ale oboselii, pentru a alunga stările de depresie, migrenele, anxietatea, insomnia. Ajută și la menținerea sănătății pielii, fiind indicat și celor care se confruntă cu mătreață sau alte probleme ale scalpului. Dilată bronhiile, stimulează sistemul imunitar, reduce tusea sau convulsiile. Stimulează secreția lactată la lăuze, ajută la echilibrarea psihică și hormonală după naștere.
Uleiul de busuioc este bun pentru a reduce inflamațiile apărute de la înțepăturilor de insecte, pentru îndepărtarea negilor sau întărirea gingiilor sensibile.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply