Tratamente cosmetice cu tomate

1

Ioana Preda, București
Stimată redacție,
Pentru că suntem în toamnă, iar legumele și fructele se găsesc din abundență, trebuie să fructificăm fiecare etapă a sezonului și să nu neglijăm, oricât suntem de prinși cu munca în grădină, nici ținuta noastră personală. Pe lângă remediile naturale despre beneficiile morcovului, ale pepenilor și terapia cu borș, despre care am scris în materialele de anul acesta, vă trimit, dragele mele, și ceva despre roșii, aceste minunate bijuterii create de natură.
Pe lângă consumul în alimentație, ele fac adevărate minuni și în cosmetică. Având numeroase beneficii asupra sănătății, roșiile se folosesc cu succes și în tratamentele cosmetice. Conțin multe vitamine, au o putere excelentă de curățare și hidratare. Avantajul este că le găsiți pe tot parcursul anului, la prețuri accesibile.
Pentru ten normal. Amesteci 3 linguri de pulpă de roșii cu o lingură de ulei de măsline. Aplicată pe față și făcând un ușor masaj facial, vei căpăta un ten hidratat și luminos. Clătești apoi fața cu apă călduță. Uleiul de măsline este recomandat oricărui tip de ten.
Pentru ten uscat. Folosești 2 roșii coapte bine pe care le mixezi obținând o pastă fină. Întinzi foarte bine pasta pe față și lași 10 minute să acționeze. Clătești apoi fața cu apă rece. Pasta de roșii are rolul de a curăța pielea și de a ajuta la închiderea porilor.
Pentru ten curat. Amesteci pulpa unei roșii coapte cu foarte puțină făină, până obții o mască omogenă. Întinzi pasta pe față, o lași 15 minute, după care clătești cu multă apă rece. Îți vei simți tenul mai curat și ți se vor reduce porii dilatați.
Pentru ten gras. Mixezi o roșie coaptă, mare, peste care adaugi o linguriță de miere și amesteci ușor până obții o pastă fină. Aplici pasta pe suprafața tenului, evitând zona din jurul ochilor. Lași să acționeze 20 de minute. Pielea va căpăta un aspect proaspăt și întinerit. Unul dintre efectele roșiei este acela de a ajuta la eliminarea excesului de sebum.
Pentru luminozitate. Folosești două roșii pe care le decojești, le mixezi, apoi adaugi un gălbenuș de ou, o linguriță de miere și o lingură de făină. Pasta obținută o întinzi bine pe față și pe gât, apoi speli bine pielea cu apă călduță. Masca aceasta îți netezește tenul și îl curăță de impurități. Poți repeta procedura de trei ori pe săptămână. Multă sănătate, frumusețe și prosperitate!
Foto: Ioana Preda

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: La ce ajuta fructele de kaki | Revista Practic idei

Leave A Reply