Tranzacții sigure și rapide I

0
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
Fie că vorbim de economii, de încasarea salariului, de plata facturilor sau de credit pentru consum ori investiții mari (gen o afacere sau o locuință), întotdeauna avem nevoie de un partener bancar. Pentru a afla mai multe despre acest domeniu, am discutat cu Georgiana Dumitru, funcționar informații clienți la o cunoscută bancă.
Care sunt cele mai bune forme de economisire?
Cel mai utilizat produs era depozitul la termen, fiind un produs clasic și sigur, însă tendințele par să se schimbe. Dobânzile la depozite au scăzut și acum oamenii sunt mai interesați de un cont de economii la care poți avea acces oricând fără să pierzi dobânda. Există și conturi de economii pentru copii (folosite pentru încasarea burselor școlare sau economisirea de către părinți a unor sume pentru studii). Cei cu un pic de apetit pentru risc pot încerca fondurile mutuale. Acestea sunt fonduri de investiții. Este exact ca și cum astăzi iei un măr cu un leu și mâine el poate valora 1,2 lei sau 0,99 lei. Aici ai nevoie de îndrumare din partea unui specialist. Se recomandă ca aceste investiții să se facă periodic la diferite valori și chiar în mai multe produse. Ele diferă în funcție de monedă, grad de risc, costuri. Există campanii în care costul de înscriere este zero. De asemenea, nu există cost de retragere. Ai acces oricând la bani, poți vizualiza zilnic valoarea lor. Aici se recomandă ca ele să fie privite pe un termen mediu-lung. În spatele acestora sunt oameni profesioniști cu experiență care investesc și încearcă să ne înmulțească nouă banii.
La ce să fim atenți când luam credite?
Cea mai importantă la un credit este bineînțeles dobânda. Aceasta poate fi fixă (ceea ce recomandăm) sau variabilă. Ea se poate modifica în funcție de client și de suma. Apoi, mai există comision de analiză dosar și mai trebuie să știm și dacă avem comision de rambursare anticipată sau comision de gestionare a creditului. În funcție de acești factori, comparând ofertele putem alege un credit avantajos. Citește cu atenție contractul și fii sigur că ai înțeles tot.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply