Tranzacții sigure și rapide II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
Ce se recomandă în situația în care nu ne mai putem plăti ratele la bancă?
Dacă nu ne mai putem plăti o perioadă ratele actuale, se poate solicita către bancă o recalculare în funcție de posibilitatea noastră. Totodată există și diverse asigurări atașate unui credit care ne ajută în diverse cazuri precum accident, incapacitate de muncă, șomaj, iar dacă intervin aceste situații, ratele vor fi preluate de asigurator. Dacă depășești 30 de zile de neplată, banca te raportează la Biroul de Credite. Apoi vei suporta sancțiuni în raport cu valoarea restantă și se ajunge până la executarea silită și poprire pe conturi, pe salariu.
Este avantajoasă cumularea creditelor?
Eu nu recomand această variantă, mai ales dacă există comision de rambursare anticipată. Putem păstra mai multe credite și dacă dorim să stabilim aceeași dată scadentă, astfel încât să punem suma totală a ratelor o singură dată. Majoritatea băncilor retrag ratele de pe contul clientului, așa că nu ești afectat dacă ai mai multe rate. Banca știe ce și cum să acopere.
Ce parametri să luăm în calcul când ne alegem o asigurare de viață sau una suplimentară pentru locuință?
Asigurarea de viață cu cât este încheiată la o vârstă mai fragedă, cu atât este mai ieftină. Pe măsură ce anii trec, se consideră că riscul unui deces sau al imbolnăvirii crește și atunci valoarea primei de asigurare crește. Asigurarea suplimentară de locuința ne acopera suplimentar foarte multe posibilități de avarii, de exemplu o inundație provocată fără voia sa de un vecin căruia i se sparge o țeavă. Paguba provocată se poate acoperi din banii de la asigurator prin metode foarte simple de constatare. Recomand aceste asigurări, sunt un ajutor real în situații dificile.
Cum ne putem administra contul sigur și ușor cu ajutorul tehnologiei?
Internet Banking-ul este din ce în ce mai folosit astăzi, deoarece te scutește de timp pierdut, deplasări la bancă și stat la cozi. Majoritatea băncilor au creat aplicații pe telefon, care îți permit accesul la contul/conturile tale. Poți vizualiza soldul și tranzacțiile, poți efectua plăți și alte operațiuni disponibile între conturi. Poți trimite pe o adresă de e-mail datele contului tău sau poți trimite contabilei extrasul tău de cont lunar. Te mai și bucuri de reduceri de la unii comercianți și economisești bani. Acest serviciu este gratuit sau se ia un comision. Totul este simplu și rapid!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply