Transforma un fruct intr-o planta

0

Te-ai gandit vreodata ca dintr-un simplu fruct cumparat de la supermarket poti obtine o planta tropicala splendida, care sa faca la randul ei fructe?

Alegerea fructului este pasul cel mai important. Daca fructul este prea copt, probabil ca va intra in fermentatie prea devreme si va putrezi. Astfel, este de preferat ca ananasul sa fi e mai verde, chiar daca gustul nu va fi la fel de bun.

Urmatorul pas este de a separa frunzele si cotorul lor de fruct. Rasuciti si trageti usor de frunze. Daca nu se desprind, taiati capacul cu frunze, apoi inlaturati toata pulpa fructului, deoarece aceasta va putrezi si va distruge planta.

Dupa aceea se va inlatura o parte din frunzele de la baza, iar coroana de frunze se va pune intr-un pahar cu apa, astfel incat apa sa acopere numai partea de jos. Apa se va schimba zilnic si este indicat ca aceasta sa fi e fi arta si racita inainte sa o folositi. Vasul trebuie sa stea la lumina, dar fara ca soarele sa ajunga direct pe frunzele plantei.

Cand schimbati apa, verificati daca au aparut zone putrezite si inlaturati-le cu un jet de apa. Se crede ca ananasul isi absoarbe apa prin coroana de frunze, astfel ca puteti adauga apa chiar peste frunze.

Dupa 4-6 saptamani vor aparea primele radacini; daca sunt prea mari, planta trebuie mutata intr-un vas mai mare. Cand radacinile au ajuns la 10-12 cm, ananasul poate fi mutat in ghiveci. Udati bine pamantul dupa plantare. Pentru ca planta sa ajunga la maturitate si sa poata fructifica, este nevoie de aproximativ 2 ani. Ananasul trebuie ferit de inghet, iarna.

 


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Stockexpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply