Transformă scaunul țărănesc

0

Arhaic, scaunul cu trei picioare a devenit baza creativă a multor designeri autohtoni, dar și din întreaga lume. Simplitatea și eleganţa lui trimit spre reinterpretări decorative felurite. Iată câteva idei care te pot inspira și pe tine.

Foto: www.madebyhandonline.com

Construit de la zero sau recondiționat, scaunul țărănesc cu trei picioare se potrivește în orice tip de amenajare: modernă – dacă îi finisezi foarte bine lemnul și îl vopsești într-o culoare vie, stridentă; romantică – dacă îi lași bavurile vizibile și îi aplici o vopsea pastelată; industrială, dacă îl accesorizezi cu scoabe metalice.

Foto: Bogdan Popescu

Noi am ales varianta rustică, iar pentru a o realiza și tu ai nevoie de: un astfel de scaun vechi, un coș împletit, o bucată de șmirghel, vopsea colorată pentru lemn, lac transparent spray, riglă, creion, bandă adezivă. Dacă urmezi cu atenție cei patru pași menționați, cu siguranță vei reuși să faci unul similar.
Cei mai importanți sunt pașii 3 și 4. Unul se referă la cea mai simplă metodă de pictare a dungilor, între benzile adezive, precum în imagine, și celălalt la lăcuirea uniformă a întregii suprafețe a scaunului – de la minimum 10 cm distanță, după ce s-au uscat dungile. Mult succes!
Text: Mihaela Radu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply