Transfer de imagini pe diverse materiale

0
Petrica Dumitru
Petrica Dumitriu
Petrica Dumitriu, Bucureşti
Dragă redacţie,
Vă trimit un articol despre metoda transferului unei imagini pe material.
Este o idee utilă şi poate deveni un cadou unic. Materialele necesare sunt: fotografie imprimată pe hârtie normală sau pentru transfer (pe suport poza se va inversa), gel medium transfer, suport pe care se transferă (canvas, lemn etc.), pensulă pentru întins gelul, apă, lac de finisaj pe bază de apă (opţional). Timp de lucru: aproximativ 2 ore.
Procesul în sine este simplu. Avem imaginea imprimată pe hârtie la o imprimantă laser, nu cu ink (cerneală), pe care o decupăm în funcţie de suportul ales. Înmuiem pensula în mediumul de transfer şi aplicăm produsul pe suprafaţa pe care vrem să o decorăm aplicând două straturi (potrivite ca grosime), unul pe orizontală, altul pe verticală. Dacă urmaţi un contur la imagini, aveţi grijă să nu-l depăşiţi, pentru că după uscare gelul va rămâne puţin lucios.
După ce am întins foarte bine gelul, lipim poza cu faţa înspre suport şi o presăm foarte bine, din centru spre margine, apăsând cu buricul degetelor pentru a elimina aerul. Unde rămân bule de aer, poza nu se va imprima. Apoi lăsăm proiectul nostru la uscat 30-40 de minute sau mai mult. Odată scurs acest interval, trecem la dezvăluirea imaginii. Cu degetele înmuiate în apă udăm hârtia lăsând câteva secunde ca apa să pătrundă în stratul de deasupra al pozei, până începe să se întrevadă imaginea lipită. Acum avem cu adevărat distracţia. Circular începem să frecăm cu buricul degetelor hârtia înmuiată de deasupra, adăugând apa atunci când considerăm că este necesar. Imaginea finală va fi uşor „zgâriată”, având un aspect învechit. După înlăturarea hârtiei se lasă suportul puţin la uscat şi apoi se dă cu lacul pe baza de apă. Et voilà!
Mult succes vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply