Transfer de imagini pe lumânări

0

Dragi cititori,
Lumânările sunt un accesoriu minunat în orice anotimp. De la lumânările cu urări de sărbători, la cele cu mesaje de dragoste sau mulţumiri – cu toţii am oferit, primit sau aprins lumânări pentru atmosferă. Dar de ce să ne mulţumim cu cele din comerţ, care nu au mesaje sau imagini fix pe gustul nostru, când putem să personalizăm noi lumânările? Nu ştiaţi că este posibil? Vă împărtăşesc cum se face acest lucru, în 3 paşi simpli.
De ce avem nevoie?
-lumânari groase, într-o singură culoare (cel mai bine se transferă pe alb)
-şerveţele albe, simple
-hârtie cerată
-hârtie cartonată sau mai groasă (pentru printat)
-scoci
– pistol cu aer cald
-imprimantă

www.pixabay.com
www.pixabay.com
Ce paşi urmăm?

  1. Lipeşte cu scoci şerveţelul (dacă are mai multe straturi, foloseşte doar unul, cu partea mată în sus) de hârtia cartonată, pe care o pui apoi în imprimantă şi printezi imaginea dorită de tine. Hârtia oferă suport pentru şerveţel, altfel este aproape imposibil să printezi direct pe acesta.
  2. Taie în jurul imaginii şi pune-o cu partea mată (pe care ai printat) pe lumânare. Peste ea pune hârtie cerată (cu partea cerată spre lumânare), pe care o tai în prealabil în aşa fel încât să înconjoare lumânarea, ca să nu te chinui să o ţii.
  3. Foloseşte pistolul cu aer cald (dacă temperatura este reglabilă, optează pentru 190 grade C) pe câte o secţiune din imagine. Ţine pistolul la aproximativ 2-3 cm distanţă de hârtie. Când vezi că imaginea se deschide, înseamnă că s-a imprimat pe lumânare şi poţi trece la următoarea secţiune din imagine. Cu cât este lumânarea mai mare, cu atât durează mai mult; pentru o lumânare ca cea din imagine, ar trebui să îţi ia sub un minut. Odată ce e transferată complet, îndepărtează cu atenţie hârtia cerată. Şerveţelul va rămâne lipit de lumânare, dar devine transparent şi nu se observă.

Gata, ai reuşit să transferi imagini pe lumânări. Cele mai de efect sunt imaginile creionate, alb-negru şi fotografiile cu aspect antic. Succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto:www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply