TOP 5 lucruri pe care trebuie să le faci acum pentru a avea o casă mult mai confortabilă

0

Tandem@CasaluxSuntem siguri că îți dorești mai mult confort în propria casă, de aceea avem câteva idei pentru tine.

Oamenii petrec, în medie, aproape o jumătate din viață în propria casă, de aceea confortul este esențial pentru a fi siguri că trăim într-un mediu relaxant și primitor. O casă confortabilă este o casă în care te întorci cu drag de la serviciu, în care te relaxezi alături de familie sau de prieteni și în care adori să-ți petreci zilele libere, în special atunci când vremea este capricioasă.

Iată ce ar trebui să faci pentru a avea, în cel mai scurt timp, o casă mult mai confortabilă:

Schimbă salteaua din dormitor

Petreci cel puțin o treime din întreaga viață dormind, de aceea patul din dormitor reprezintă cea mai importantă investiție pe care poți să o faci dacă vrei să petreci această perioadă într-un confort deplin. Însă o saltea de calitate este mai importantă decât restul patului. Dacă nu vrei să schimbi întreaga piesă de mobilier, cumpără o saltea ortopedică.

Calitatea somnului din timpul nopții influențează în mod direct buna dispoziție din timpul zilei, capacitatea creativă, rezultatele sportive, precum și randamentul de la locul de muncă. Destinate în primul rând pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și de a îmbunătăți circulația prin sprijinul diferitelor parți ale corpului, astfel de saltele ortopedice te vor ajuta să te trezești mereu dimineața foarte odihnit și relaxat.

Schimbă canapeaua din living

Canapeaua din living este cea mai importantă piesă de mobilier din casa ta. În primul rând, o canapea confortabilă se traduce, în mod direct, prin confortul resimțit de tine atunci când alegi să te relaxezi seara sau dimineața, la cafea. În plus, canapeaua reprezintă punctul central al conceptului de design interior pe care dorești să-l aplici în livingul tău. Nu este simplu să alegi canapeaua perfectă, deoarece trebuie să îmbini designul potrivit cu senzaţia de confort deplin pe care o simţi atunci când te odihneşti. În plus, ea trebuie să fie suficient de mare pentru te putea întinde cu lejeritate, fără să aibă un aspect copleşitor în livingul tău.

Schimbă instalația electrică

O instalație electrică îmbătrânită reprezintă o amenințare directă la adresa siguranței tale și a membrilor familiei tale. Un scurt circuit te poate electrocuta sau poate distruge aparatele electrice aflate în priză. Totodată, riscul de incendiu într-o locuință cu o instalație electrică defectă este foarte mare. Dacă vrei să schimbi instalația electrică, demarează această lucrare înaintea tuturor celorlalte, deoarece ar putea presupune inclusiv spargerea pereților din casa ta pentru înlocuirea tuturor tuburilor și firelor instalației.

Montează o centrală de apartament

Cu o centrală proprie vei face o economie de circa 30% la încălzirea casei în timpul iernii. Mai mult decât atât, marele avantaj în a avea o centrală proprie este că deții un control total asupra temperaturii pe care o dorești în casă. În plus, în zilele în care căldura și apa caldă sunt oprite din diferite motive, tu nu vei fi afectat.

Termostatul este și el important și merită achiziținoat dacă îți dorești o temperatură plăcută în întreaga casă fără ca acest lucru să îți afecteze prea mult bugetul. După ce setezi temperatura dorită în termostat, centrala termică va funcționa doar atât cât este nevoie pentru menținerea temperaturii respective.

Transformă balconul într-o încăpere locuibilă și confortabilă

Chiar dacă balconul tău are dimensiuni modeste, poţi amplasa o băncuţă pe care să aşezi nişte perne moi. În acest fel vei transforma spaţiul într-un loc plăcut pentru relaxare. Totodată, pune un blat suspendat pe un perete gol, pentru a-l transforma într-un mini-bar sau pentru a-l folosi pe post de masă atunci când vrei să iei o gustare sau să bei cafeaua pe balcon înainte de a merge la birou.

(P) Articol realizat împreună cu tandem.md

Foto: shutterstock.com/Ivonne Wierink

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply