Top 3 cele mai bune ceaiuri în caz de răceală

1

Monica Viericiu
Cum simți că îți dă târcoale răceala dai fuga la farmacie? Poți lua și medicamente, dar mai întâi încearcă niște ceaiuri. Iată cele mai bune ceaiuri în caz de gripă și răceală.
De te lupți cu răgușeala, cu o tuse enervantă sau chiar suferi de bronșită, bun este ceaiul de ceapă. Pui 4-5 cepe într-un litru de apă clocotită, lași câteva minute la infuzat, apoi strecori și îndulcești lichidul cu puțin zahăr sau, mai bine, cu miere. Consumi ceaiul în două reprize, o cană dimineața devreme și alta spre seară și vei vedea o îmbunătățire a stării de sănătate. Gustul, trebuie să recunoaștem, nu este tocmai plăcut, dar pentru sănătate, merită să facem efort.
Pentru aproximativ aceleași suferințe este indicat ceaiul de cimbrișor, care în plus mai ajută în caz de laringită, astm bronșic sau tuse convulsivă. Se pun 2 lingurițe de cimbrișor uscat și mărunțit într-o cană cu apă clocotită, se acoperă vasul și se lasă astfel timp de un sfert de oră, apoi se strecoară și se consumă, câte două căni pe zi. Pentru problemele amintite se mai prepară infuzie din 3 linguri de plantă uscată la o cană de apă clocotită, doar că vasul se lasă acoperit o jumătate de oră și din lichidul obținut se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi sau în cazuri foarte grave, o lingură la 2-3 ore.
Te încearcă gripa, răceala sau, mai rău, ai fost diagnosticat cu bronșită? Atunci fugi și prepară o infuzie din 1 g pulbere de busuioc (uscat și mărunțit) peste care torni 100 ml de apă clocotită. Lași vasul acoperit un sfert de oră, strecuri și bei câte o cană de ceai de  trei ori pe zi, preferabil neîndulcit. Busuiocul are și proprietatea de a calma febra și a dezinfecta țesutul pulmonar.
 
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Ce tratezi cu mustar | Revista Practic idei

Leave A Reply