Toamna cu flori de grădină viu colorate

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com

Dragi cititori,
Niciun iubitor de flori nu vrea să aibă grădina de flori goală şi tristă toamna şi iarna, dar ne resemnăm cu gândul că aşa este natura şi aşa funcţionează anotimpurile. Ei bine, poate că nu este nevoie să ne resemnăm, ci doar să adăugăm în grădina noastră următoarele plante care înfloresc până iarna.

 1. Crinul de apă (Tricyrtis hirta). Cu petalele stropite în culori şi forma delicată, această floare aduce un plus de textură şi culoare în grădină toamna, deoarece înfloreşte în august-octombrie.
 2. Brânduşa de toamnă (Colchicum autumnale). Este o plantă măruntă, ce înfloreşte şi pe câmpii toamna şi care este toxică dacă este ingerată, dar vindecătoare în medicină. Dă culoare gazonului sau straturilor de flori mărunte în septembrie-octombrie.
 3. Floarea-soarelui perenă (Helianthus laetiflorus). Galbenul florilor aduce soarele în grădină în lunile de toamnă, septembrie-octombrie.
  www.pixabay.com
  www.pixabay.com
 4. Crinul păianjen (Lycoris radiata). În culorile alb, roşu sau galben, crinul păianjen înfloreşte toată vara şi toamna, înveselind orice strat de flori.
 5. Splinuţa (Solidago). Face minuni pentru bolnavii de rinichi şi florile ei galbene cresc pe păşuni luminate, în şanţuri şi pe terenuri bogate în calcar, din august până în octombrie.
 6. Helenium. Din familia Asteraceae, cu flori galbene, portocalii sau roşii, se potrivesc în grădini cu flori de câmp, mai puţin elegante. Înfloreşte din iulie până la mijlocul toamnei şi iubeşte soarele direct şi solul afânat, cu drenaj bun.
 7. Callicarpa americana. Arbust cu fructe de pădure mov, comestibile în cantităţi mici (deoarece sunt astringente) şi care se pot folosi în gemuri şi siropuri. Fructele sunt decorative în septembrie-octombrie.

Care dintre ele te inspiră pentru decorarea grădinii în toamna aceasta?
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply