Ținute speciale

0

Maria Sălăjan, loc. Baia Mare, jud. Maramureș
Dragă redacție,
Vă mulțumim pentru că existați și pentru premii. Din banii primiți am cumpărat materiale și voi realiza din nou ceva frumos , util și deosebit.
Am cumpărat 2 m de material subțire lila, să-mi fac un sacou de gală pentru diferite ocazii. Am avut niște material albastru și l-am folosit de garnitură pentru gulerul-șal și pentru manșete. Am croit sacoul, față, spate, mâneci, guler manșete.
Mi-a rămas material și mi-am croit o bluză tip maieu fără mâneci. Am croit fața, spatele, răscroitura mânecilor și ce era necesar pentru a face bluza la mâneci și gât. După ce am croit toate piesele, am cusut gulerul, apoi l-am întors și l-am călcat pentru aplicat. Am brodat separat niște flori ornament la care am aplicat niște mărgele, să fie de gală. Am făcut în față 2 pense, apoi am cusut manșetele, le-am întors și le-am călcat pentru aplicat. Apoi am încheiat umerii, am aplicat mânecile și am încheiat sacoul pe lateral. Am aplicat pe guler florile ornament apoi gulerul. Am aplicat manșetele, apoi am făcut tivul și am cusut de jur împrejur sacoul, făcându-i un tighel ornament. Am făcut la manșete 2 butoniere și am aplicat 2 nasturi. Apoi, la final, am călcat sacoul. Pentru bluză am cusut umerii, am făcut tighele ornament la răscroitura mânecii și gât, apoi am încheiat lateral bluza și am făcut jos tivul. Am călcat bluza la final.
Materialul a costat 35 lei. Din 35 lei am făcut 2 produse frumoase, pe care le voi purta la diferite ocazii mai speciale. Este tare bine când poți să-ți faci ce-ți dorești tu, cu bani puțini. Lucrez în croitorie din 1975, sunt de meserie, și cu mare drag fac de toate. Este ușor dacă dorești să înveți să faci ceva util în viață.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply