Tendinte pe piata imobiliara (1)

0

tendinte-pe-piata-imobiliara

Irina Spirache, PR manager al site-ului Imobiliare.net, îţi spune care sunt tendinţele de pe piaţa imobiliară de la noi şi cum faci să găseşti cele mai bune preţuri la apartamente în această perioadă.

Ce trebuie să știm în perioada care urmează dacă vrem să cumpărăm un apartament?

În această perioadă avalanșa de imobile scoase la vânzare ne poate induce cu ușurință în eroare. Nu trebuie să ne lăsăm manipulați de reclamele agresive, dar totodată atractive ale dezvoltatorilor.

Citeste si: Cum indepartezi petele dupa renovare

Suntem conștienți că boom-ul imobiliar de acum câțiva ani este de domeniul trecutului, ceea ce înseamnă că în acest moment nu trebuie să facem rabat la calitate și să fim atenți la structura imobilului, viciile ascunse, zona, prețul și mai ales la seriozitatea dezvoltatorului.

La ce ar trebui să fim atenți dacă suntem în situația de a vinde?

În prezent, oferta este mai mare decât cererea. Asigurați-vă că vă promovați corespunzător oferta, fără a exclude necesitățile pe care le aveți, încercând să obțineți maximum din ce v-ați propus.

Citeste si: Grinzi care imita textura lemnului

Totodată trebuie să scoateți în evidență avantajele/calitățile bunului pus în vânzare. Asta presupune un studiu amănunțit de piață. Motiv pentru care sfatul cel mai pertinent este să apelați la ajutorul unui broker imobiliar specializat.

Dar dacă trebuie să închiriem un apartament? 

Toamna reprezintă o explozie în piața imobiliară, numărul cererilor mărindu-se considerabil, provocând astfel o creștere de preț. Trebuie să avem în vedere că este perioada studenților, ceea ce înseamnă că ofertele bune dispar imediat.

Citeste si: Parchetul rezistent la umezeala

În primul rând, trebuie să fim pregătiți din punct de vedere financiar, apoi trebuie să știm exact ce dorim. Când vorbim de starea imobilului, indicat ar fi să facem abstracție de exterior astfel încât să ne focalizăm atenția către interior, surprinzând în felul acesta orice neregulă.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply