Tendințe moderne în amenajarea bucătăriilor în 2019

0

amenajare bucatarie 2019

Spre deosebire de epocile trecute, în zilele noastre bucătăria nu este destinată doar activităților de gătit și pregătit masa, ci are și un rol practic, care oferă o atmosferă de relaxare. Astfel, bucătăria se transformă în spațiul în care gătim, în timp ce socializăm cu cei dragi, discutând despre toate lucrurile care s-au întâmplat pe parcursul unei zile. 

Din acest motiv, indiferent dacă vorbim de o bucătărie de dimensiuni mari sau mici, aceasta trebuie să fie amenajată modern, astfel încât să își îndeplinească cerințele cât mai bine, atât în pregătirea rețetelor culinare, cât și în ceea ce privește confortul pe care trebuie sa îl asigure. Află care sunt tendințele moderne în amenajarea bucătăriilor în 2019, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Materialele mate pentru mobilier sunt favoritele acestui an

Unul dintre cele mai importante aspecte, atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei, ține de alegerea mobilierului, care trebuie să se potrivească cu restul încăperii. În 2019, materialele mate, subtile, care le înlocuiesc pe cele lucioase sunt recomandate pentru amenajarea bucătăriei, pentru a evita o atmosferă rece și încărcată. 

Astfel, materialele mate nu doar că vor oferi bucătăriei un plus de de căldură, însă vor aduce și o notă subtilă de eleganță, specifice fiecărei bucătării. În ceea ce privește culorile, poți opta pentru nuanțele pământii, care oferă o notă aparte de prospețime și sensibilitate. Acestea pot fi reprezentate de roșu închis, albastru șters sau galben muștar, al căror grad de luciu scade sub 40. 

Mobila de bucătărie mată este ușor de întreținut și, spre deosebire de cea lucioasă, nu scoate în evidență eventualele zgârieturi care apar în urma folosirii mobilei de bucătărie, timp îndelungat.

Amenajarea bucătăriei în stil retro este la modă

În 2019, bucătăriile retro, pe care le poți obține prin recondiționarea pieselor de mobilier fabricate în deceniile trecute, precum mesele, dulapurile, scaunele sau bufetele sunt la modă. Dacă nu ești posesorul unor astfel de obiecte de mobilier, poți opta pentru achiziționarea unora noi, care sunt special concepute pentru a amenaja o bucătărie în stil retro. 

Te poți îndrepta către includerea meselor simple, pătrate sau rotunde în bucătăria ta, care să aibă blatul din pal melaminat. În plus, poți opta pentru scaune cu picioare confecționate din metal, identice cu cele care se regăseau în cantinele de acum 50 de ani. 

O altă semnătură a epocii retro este cea reprezentată de electrocasnicele cu fronturi bombate, precum frigiderul, aragazul sau cuptorul, care sunt ideale pentru a întruchipa designul interior al anilor ‘50-’60. Nu uita nici de includerea celor mai importante accesorii, utile pentru a defini un stil bine conturat al bucătăriei. Astfel, seturile de ceșcuțe și farfurii din porțelan, lustra suspendată cu abajur din pânză sau cutiile de tablă reprezintă idei utile, care te pot ajuta să îți transformi bucătăria într-un spațiu retro și elegant.

Tendințele anului 2019 în materie de covoare pentru bucătărie

Unele dintre cele mai importante accesorii, atunci când vorbim despre tendințele moderne de amenajare a bucătăriilor în 2019 sunt reprezentate de covoare, cu modele noi și interesante, alese în funcție de culori, stil sau materiale. 

Atunci când te gândești la cele mai noi modele de covoare de bucătărie, acestea trebuie să devină un element cheie în designul interior, prin realizarea unor combinații inteligente de culori și texturi. Materialele calde și nevopsite, așa cum sunt iuta, lâna sau vâscoza sunt de preferat, însă din lista magazinelor specializate în comercializarea acestor accesorii de decor, nu lipsesc nici modelele în relief, care oferă covoarelor un efect 3D. 

În ceea ce privește paleta de culori pentru covoarele de bucătărie, poți opta pentru variațiuni subtile de alb și bej sau gri și maro, care pun în evidență modelele covoarelor, fără a încărca designul acestora. Totodată, în 2019 se poartă și covoarele de vâscoză, datorită eleganței și a luciului pe care le oferă, la care se adaugă și o senzație plăcută la atingere. Nu evita nici culorile intense și formele geometrice ale covoarelor, care se asortează cel mai bine cu mobilierul mat din lemn alb sau negru.

În 2019, bucătăria trebuie să fie modernă, cu influențe minimaliste. Inspirate din stilul scandinav, bucătăriile cu mobilier din lemn, cu finisaj natural, care să aducă întregii încăperi o notă de prospețime sunt, de asemenea, la modă. 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply