Tendințe în amenajarea biroului I

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Atunci când vorbim despre renovarea și amenajarea biroului sau a spațiului de lucru, avem în vedere ca prioritate un lucru: productivitatea. Sutem în spațiul respectiv cu un scop clar, iar acela este să ne concentrăm pe sarcinile de lucru, să avem totul la îndemână și camera să fie astfel gândită încât să ne faciliteze accesul rapid la resurse.
Cum în ultimii ani, tot mai multe companii încurajează lucrul de acasă, mulți angajați se văd nevoiți să își amenajeze un birou în locuință. Ideal este ca acest spațiu să fie luat în calcul de la început, atunci când ne mutăm undeva sau ne construim o casă. Chiar dacă nu lucrăm de acasă, tot este util să avem un birou unde putem folosi calculatorul, unde ținem actele familiei și unde putem să ne izolam pentru a lucra la câte un mic proiect sau a pune pe hârtie idei de bricolaje sau de afaceri. Indiferent dacă ai un birou izolat (o cameră specială pentru lucru) sau un birou integrat (într-un colț de living sau dormitor), ține seama de lumină, spațiu, mobilă, tehnologie, plante.
Lumina
În primul rând, este indicat ca spațiul pe care îl alegi special pentru a deveni camera de lucru să fie pe cât posibil izolat de zgomote și de trafic, intern și extern. Evita apropierea de camera de joacă a copiilor sau lângă bucătărie, unde este mult zgomot. Biroul trebuie să fie luminat. Optează pentru geamuri mari pe partea de sud, care îți vor garanta lumină naturală mare parte din zi. Dacă nu, montează multe corpuri de iluminat în birou, o lustră în mijlocul camerei nefiind suficientă. Alege becuri sau spoturi cu lumină naturală și instalează-le în puncte strategice în cameră, de exemplu deasupra mesei de lucru, lângă spațiul cu acte sau resurse pentru bricolaje, în colțul opus ferestrelor, pentru a echilibra luminozitatea. Este bine să ai și lampă de lucru sau o veioză cu braț mobil, pe care o poți orienta în direcția dorită.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply