Tendințe în amenajarea biroului II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
Spațiu
Pentru birou nu ai nevoie de o cameră foarte mare – mai ales dacă acesta nu este folosit în același timp de mai multe persoane. Atunci când vrei să îl finisezi sau renovezi, gândește-te la cât de mult îl vei folosi și cât de mult va trebui să muncești la curățenia și întreținerea sa și, în funcție de acest aspect, optează pentru materiale care se curăță ușor (de exemplu gresie sau parchet) și se întrețin la fel. Pentru pereți, alege vopseaua lavabilă. Un produs care câștigă teren în ultima vreme și este preferat de mulți oameni care lucrează de acasă este vopseaua cu proprietăți de tablă de scris. Un spațiu mic nu un perete întreg, deoarece este neagră și se pierde din luminozitate), de exemplu de 1 mp, este dat cu această vopsea, pe care, atunci când se usucă, poți scrie cu creta și șterge cu buretele umed, ca la școală. Acest lucru ajută mai ales persoanele care, în munca lor, au nevoie să parcurgă în scris diferiți pași sau să schițeze mai multe variante de design până o aleg pe cea finală. Ca alternativă, poți instala o tablă albă, pe care se scrie cu markere speciale – se găsesc în diverse mărimi, dar sunt mai scumpe decât vopseaua cu efect de tablă.
Mobila
Alege practicul. Uită de obiecte masive, din lemn natur, dulapuri grele care acoperă un întreg perete și la ale căror rafturi superioare oricum nu ajungi niciodata, fotolii butucănoase. Alege mobilă futuristă, cu design agil, din materiale ușoare și corpuri de mobilier adaptabil, care pot fi mutate și rearanjate în orice colț al camerei. Optează pentru mobilier modular, rafturi în formă de cub, care se pot stivui, scaune comode și un birou suficient de mare, cu spațiu de depozitare și sertare care glisează cu ușurință. Un trend care acum se răspândește în toata lumea este cel al biroului înalt, cu scaun la fel. Design-ul acestuia a fost de fapt adoptat ca urmare a informațiilor legate de sănătatea angajaților. Cum statul pe scaun 8 ore pe zi nu este recomandat pentru corpul și mintea noastră, aceste birouri sunt situate la înălțime (aproximativ 1,3-1,5 m), pentru a permite persoanei să lucreze și stând în picioare. Scaunele și ele înalte, au aspectul celor specifice pentru bar, cu un singur picior, înălțime reglabilă și design modern, fiind realizate de obicei din sticlă, plastic și metal.
www.pixabay.com
Tehnologie
Asigură-te că vei avea acces la internet wireless de calitate, cu semnal puternic, acolo unde ai biroul. Salvează-ți regulat munca și informațiile pe un hard extern. Alege corpuri de mobilier, mai ales birouri, prevăzute cu orificii și accesorii pentru căști, cabluri de alimentare, luminozitate crescută pentru tastatură etc.
Plante
Chiar dacă ești în birou pentru a lucra și a te concentra pe activități care poate nu au legatură cu natura, este indicat să ai plante și elemente naturale în birou, deoarece acestea relaxează și oxigenează creierul, ceea ce crește productivitatea. De aceea unele sedii de companii par grădini botanice, cu parcuri și bănci interioare și pereți uriași acoperiți cu plante vii. Așa că găsește loc pentru măcar 2-3 vase cu tulpini de bambus, dracaena, ficus. Mult succes!
Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply