Te supără glanda tiroidă? Natura te ajută

0
Fotolia
Concurent: Svetlana Popescu, București
Dragă redacție,
Printre multitudinea de vecini pe care-i am, că doar locuiesc într-un falnic cartier muncitoresc, se numără și o foarte drăguță doamnă, cu care, zilnic, mi se întretaie drumul. „Ziarista“, după cum, cu mult umor, se autoporeclise, împarte nu numai presa ci şi bună dispoziție. Am aflat că a avut o afecțiune a glandei tiroide, de aceea pentru ea și alte persoane interesate, trimit rândurile următoare.
Ziua mea începe bine, odată cu zâmbetul cald şi salutul ei vesel primit ca bonus la revista pe care o cumpăr şi îmi alungă proasta dispoziție matinală. O bună bucată de vreme am pierdut-o din vedere şi nu înțelegeam de ce. Taina am descoperit-o câteva săptămâni mai târziu. Suferise o intervenție chirurgicală. De 20 de ani, după spusele dânsei, suferea cu stoicism de o afecțiune a glandei tiroide. Şi, după douăzeci de ani, vorba titlului unui roman al lui Dumas tatăl, şi-a luat inima în dinți şi a făcut acest pas. Acum este bine, fereastra de la chioşcul de ziare este din nou luminată de zâmbetul familiar. Cu mult umor îmi povesteşte prin ce a trecut. Ea râde, iar mie mi se încrâncenează pielea pe mine. Aşa este ea, mereu face haz de necaz, reuşind cu felul ei de-a fi să-i binedispună şi pe alții.
Ei îi dedic acest material şi tuturor celor care au nevoie de o mână de ajutor de la Mama Natură. Să lămurim „grosso-modo“ ce este această glandă tiroidă. Este „Goliatul“ glandelor organismului uman, care are mare grijă de funcționarea normală a întregii maşinării. În munca sa este ajutată de locotenenții hormoni tiroidieni, responsabili cu livrarea energiei celulelor corpului. Ajutându-i în menirea lor, practic ne ajutăm pe noi, pentru ca orice disfuncție a ei să nu se repercuteze negativ asupra bunului mers al sănătății noastre. Influența glandei tiroide este extrem de importantă în funcționarea normală a organismului uman.
Tiroida este cea care afectează pulsul şi tensiunea arterială, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, văzul, starea psihică şi multe altele. Cu toată influența ei de netăgăduit asupra bunului mers al sănătății noastre, glanda tiroidă și afecțiunile sale nu sunt îndeajuns de cunoscute, spun specialiştii.
Nu este nicio taină că, ducând un mod sănătos de viață nu ne vom lovi de neplăcerile vreunei afecțiuni. Dar, dacă totuşi s-a întâmplat să avem necazuri legate de disfuncțiile acestei glande, natura ne-a pus la dispoziție remedii cu care să ajutăm organismul să amelioreze şi chiar să îndepărteze cauza dereglării.
Plantele sunt lăsate de către Creator pentru oblojirea oricăror hibe. Este, pot spune fără a exagera, un adevăr demonstrat. Un adevăr recunoscut de tot mai mulți urmaşi ai lui Hipocrate. Trimit câteva rețete, care ajută la bunul mers al glandei tiroide
Este bine ştiut că stresul şi suprasolicitările pot duce la o seamă de dereglări în organismul nostru, inclusiv a glandei tiroide. Iată o rețetă pentru a ajuta glanda tiroidă.
Avem nevoie de: 300 g caise uscate + 300 g stafide fără sâmburi (de preferat soiul kismis, deoarece are un conținut de iod considerabil) + 300 g nuci (apropo: mănâncă dimineața pe stomacul gol zilnic câte 2 mieji de nucă şi creierul tău va funcționa brici!) + 300 g lămâie cu tot cu coajă, dar fără sâmburi şi miere. Primele 4 ingrediente se dau prin maşina de tocat, le cazăm într-un recipient de sticlă şi apoi le înecăm în miere. Se iau 3 linguri pe zi: 1 lingură pe stomacul gol, dimineața după sculare, apoi următoarele 2 linguri în timpul mesei sau seara, înainte de culcare. Nu numai că este foarte sănătos remediul, ci şi minunat de gustos.

Nuca

Această prietenă bună a veverițelor va ajuta şi la bunul mers al glandei tiroide.
1. Se mărunțesc coajă de stejar şi de nucă şi se fierb timp de 1/2 oră la foc mic. Înmuiem o bucată de pânză (tifonul este foarte potrivit) în acest decoct şi o ținem drept compresă pe gât, în zona glandei.
2. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, mâncați 3–4 mieji de nucă şi o linguriță de miere.
3. Umplem o treime dintr-un borcan de 1/2 kg cu coji (membrana interioară) de nucă şi completăm cu vodcă sau alcool rafinat de 40 grade. Ţinem tinctura la întuneric timp de 21 de zile. Se administrează câte o lingură de trei ori pe zi, vreme de 1 lună. Apoi se face pauză preț de 10 zile, după care se continuă încă 2 luni cu pauza de rigoare de 10 zile.
Fireşte, această procedură nu va fi urmată de către persoanele care nu au voie alcool din varii motive, de către gravide, mame care alăptează şi de către copii.
4. Comprese: într-un vas de sticlă, porțelan sau emailat se pun frunze, coajă şi membrana interioară de la nucă, se acoperă cu apă clocotită în proporție suficientă ca să obținem o soluție cât mai concentrată. Se acoperă şi se ține la infuzat o oră. Înmuiem o bucată de material (tifon), acoperim zona glandei tiroide, peste aceasta punem o folie din plastic şi la urmă acoperim cu un fular din lână.

Rostopasca

Pentru normalizarea funcției glandei tiroide, reducerea şi chiar eliminarea nodulilor şi chisturilor, cu rezultate excelente în cazurile de tiroidită autoimună (guşă Hoshimoto) se va folosi tinctura de rostopască.
Se începe cu câte 2 picături diluate în 50 ml apă fiartă şi răcită, adăugând în fiecare zi câte 2 picături până se ajunge la un număr de 16 picături. De exemplu: ziua întâi – 2 picături; ziua a doua – 4 picături… ziua a opta – 16 picături. Din ziua a noua până la ziua a treizecea – 16 picături în aceeaşi cantitate de apă. Se administrează pe stomacul gol. Urmează o pauză de 10 zile, după care se reia direct cu câte 16 picături în 50 ml apă fiartă şi răcită.

Stellaria media

Cunoscută mai mult drept răcoviță, rocovină, rocoțel, steluță-albă, cuişoriță este și ea de folos. O lingură de plantă uscată se opăreşte cu 250 ml de apă fiartă. Se bea 1/3 de pahar de 3 ori pe zi. Tratamentul durează din septembrie până-n aprilie. Se face pauză şi se reia din august până în noiembrie. Tratamentul a fost urmat şi destăinuit de către o doamnă, locuitoare a zonei Cernobîl, care trăieşte acum și este bine, undeva în Ucraina.

Fotolia

Semințele de in

Sunt un alt partener şi ajutor al plantelor detoxifiante. În acest scop punem la fiert într-un litru de apă 5 linguri de semințe de in 10 minute, la foc molcom, nu mai mult. Se beau câte 5 pahare pe zi. Băutura este musai să se bea de fiecare dată călduță. Durata curei – 2 săptămâni. La nevoie se reia procedura după o pauză de 10 zile.
Conurile de pin
În tratarea nodulilor glandei tiroide procedezi astfel: peste 15 conuri de pini culese în luna mai, mărunțite bine-bine se toarnă 50 ml vodcă sau alcool rafinat de 40 grade şi se lasă 10 zile la macerat în loc întunecat și răcoros. Se administrează câte 5 picături din această tinctură în 50 ml apă fiartă şi răcită de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni.
Amestec de plante I – 1 lingură din fiecare dintre următoarele plante: iarbă mărunțită de talpa-gâştei, frunze de mentă piperita, rădăcină de valeriană, împreună cu 2 linguri de fructe de păducel se amestecă bine. Se ia câte o lingură de amestec şi se opăreşte cu 250 ml apă fiartă, se infuzează 1/2 oră. Se strecoară şi se beau câte 125 ml în două reprize înainte de masă timp de 1 lună. Se face pauză 10 zile, după care se reia procedura.
Amestec de plante II – este un amestec detoxifiant al ficatului, colonului, sângelui, limfei. Ca urmare, glanda tiroidă are de câştigat, deoarece aşa va putea funcționa la parametrii ideali. Se face o infuzie din următoarele plante, mărunțite şi amestecate în părți egale: siminoc, iarbă de talpa–gâştei, mentă, coajă de cruşin, rădăcină de păpădie, frunze de senna, pelin, tanacetum (vetricea). Din acest amestec se ia 1 lingură, care se opăreşte cu 250 ml apă fiartă. Se infuzează timp de 20–30 minute. Această cantitate se bea pe toată durata zilei, în porții mici.
Pentru îmbunătățirea activității acestei atât de importante glande, se recomandă purtarea de jur-împrejurul gâtului a: colierelor din chihlimbar (ambră), colanelor din scoarță de stejar, „mărgelelor“ din căței de usturoi (de preferat în timpul somnului, mai ales cele din urmă, fireşte).
Aceste rețete evident se vor administra doar cu ştirea şi acordul medicului curant.
Multă sănătate, dragi prieteni!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply