Te învăț să faci cercei unicat, ieftini și ușor de realizat

0
Foto: Raluca-Marina Chiriac
Raluca-Marina Chiriac, Buftea, jud. Ilfov
Cerceii sunt niște accesorii pe care cele mai multe fete îi folosesc, fie că sunt de aur, argint, polimer sau plastic. Fiecare pereche este specială în felul său și ne conferă un plus de feminitate și o notă de rafinament.
Am observat de-a lungul timpului în Practic-Idei că suntem în perioada în care se poartă foarte multe accesorii „hand-made”- știu că sunt multe persoane care își doresc ca podoabele lor să fie unice, dar în ultima perioadă am fost dezamăgită să constat că nu toate produsele care au eticheta de „unicat” sunt chiar unice. Inspirată de creațiile altor cititoare, eu am realizat mai multe accesorii folosind flori de hârtie confecționate de mine. O floare de hârtie se poate realiza cu ajutorul a trei flori cu 6 petale. Prima floare se crestează. Floarea a doua va avea o petală îndepărtată și a treia floare va avea două petale îndepărtate, pentru a se suprapune frumos. Cu aceste petale se vor face alte flori mici. Se pune lipici pe o petală și se unește cu partea cealaltă – va arăta ca un cerc. Fiecare astfel de „cerc” se unește cu lipici unul peste altul și în interior se pun „florile mici”, care trebuie să arate ca un alt rând de petale. Poza de alături este concludentă. La sfârșit se lăcuiește floarea finală și se adaugă tortițe pentru a crea o pereche de cercei.
Ziarul este și el util atunci când îți dorești să ieși puțin din tipar. Probabil câteva persoane au auzit de tehnica „quilling” (arta de a răsuci hârtia până capătă o formă specială) – pentru a răsuci mai ușor este nevoie de un creion fără gumă de șters, căci în „spatele” creionului se introduc două cuie sau ceva similar – hârtia se introduce printre cuie și se răsucește până se termină, la final se adaugă puțin lipici și astfel se pot face mărgele de hârtie. Cu ajutorul acestor mărgele puteți realiza coliere, cercei, chiar și inele. Imaginația trebuie să zboare, căci sunt atât de multe lucruri pe care le poți face cu un ziar banal. Eu am tăiat câteva cuvinte pe care le-am lipit peste mărgeluțe făcute din pastă polimerică, astfel am realizat o pereche de cercei personalizați și unici.
Chiar dacă nu se încadrează în tema accesoriilor de purtat, vă dezvălui un truc pentru a vă face manechiura asortată cu cerceii din hârtie. Aveți nevoie de puțin spirt, lac de unghii, câteva bucățele de ziar și ojă pală. Dați cu lac pe unghii, lăsați să se usuce și aplicați un strat de ojă deschisă la culoare. După ce s-au uscat unghiile, introduceți bucățele de ziar în spirt și când le scoateți, le puneți peste unghii și le apăsați puțin, circa 5 secunde. Dați cu grijă hârtia la o parte și acum veți avea niște unghii cu scris.
Materialele din jurul nostru pot fi mereu refolosite, tot ce ne trebuie este puțină imaginație și curaj să încercăm lucruri noi.
De curând, m-am hotărât și eu să depășesc puțin linia convenționalului și să încerc ceva inedit în acest domeniu, al accesoriilor, căci până acum mă rezumam la mărgele, pastă modelatoare și alte lucruri pe care le cumpăram și le îmbinam acasă după bunul plac. Uitându-mă la sticla goală de balsam de rufe, m-am gândit că ar putea să îmi fie utilă în a pune în practică ceea ce îmi imaginam. Am început să tai sticla de plastic în diverse forme, pe care le-am topit ușor pe margini (am folosit focul de la aragaz, căci lumânarea înnegrește când scoate fum și plasticul capătă o culoare neplăcută). După ce am văzut că au început să capete o formă frumoasă, am luat un ac de cusut mare și l-am încins pentru a face găuri plasticului. Am folosit apoi diverse materiale precum: tortițe, lănțișor metalic, zale și câteva mărgele pentru a realiza mai multe modele de cercei. Rezultatul se vede în poză, dar în realitate arată mult mai bine.
Același procedeu merge și cu sticlele de plastic, doar că aici treaba stă puțin diferit deoarece plasticul este mai subțire si are tendința de a se curba în contact cu focul. Asta nu e neapărat rău, deoarece capătă forme variate, dar trebuie să aveți grijă să nu se topească prea rău și să capete un aspect mat, șifonat și neplăcut.
Vă doresc mult succes și să purtați sănătoase aceste accesorii deosebite!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply