Târgu Jiu, frumosul oraş al lui Brâncuşi I

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Georgeta Dobrin, Bucureşti
Dragii mei,
Anul acesta am ajuns într-un loc cu totul special pentru mine şi, îndrăznesc să spun, pentru orice român, Târgu Jiu, unde am putut admira celebrele opere ale lui Brâncuşi.
Noi, eu şi soţul meu, Constantin Dobrin, în fiecare an mergem la odihnă şi tratament în oraşul meu de suflet, Olăneşti. Din această staţiune s-au făcut mai multe excursii în oraşele şi locurile apropiate sau mai depărtate, dar de mare interes pentru turiştii veniţi pe aceste meleaguri. La întoarcerea de la mănăstirea unde se odihneşte părintele Arsenie Boca, la Prislop, am făcut o vizită în oraşul Târgu Jiu, care m-a impresionat inclusiv prin forfota locuitorilor ieşiţi la plimbare într-o zi de sâmbătă.
La început am vizitat Poarta Sărutului, unde mai multe mirese aşteptau la rând să se fotografieze în acel loc. Într-un târziu am putut să-i fac o fotografie soţului meu, sub Poarta Sărutului. Tot în parc am dat şi peste un turn foarte interesant. Mergând mai departe prin parc, am descoperit Masa Tăcerii, unde un domn foarte amabil, locuitor al oraşului, ne-a făcut o fotografie, lucru de care m-am bucurat foarte mult. Apoi în apropiere am văzut frumosul râu Jiu. Pe valul opus se vedea un întreg cartier de vile.
Continuarea acestui articol aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply