Tabla pentru acoperiș: cât de durabilă este?

0

Acum îți construiești casa pe care mereu ai visat-o? Ori vrei să aduci îmbunătățiri locuinței pe care o ai deja? Indiferent de motivul pentru care ai nevoie de cele mai bune soluții pentru acoperișuri, cu siguranță vrei să afli toate detaliile înainte de a investi în orice tip de învelitori și accesorii. 

Dacă deja ai început cercetările, ai observat că tabla pentru acoperiș reprezintă cea mai comună alegere în rândul proprietarilor de locuințe deoarece are un preț accesibil, este rezistentă și estetică. Desigur, producătorii și magazinele specializate oferă și alte variante, adaptate în funcție de necesitățile fiecărui consumator, astfel că poți opta inclusiv pentru țigla ceramică sau șindrila bituminoasă pentru proiectul tău. 

 

Tipuri de învelitori pentru acoperișuri 

Informează-te cu privire la diferitele tipuri de acoperișuri, folii și sisteme pluviale înainte de a demara orice proiect de construcție sau renovare! Iată care sunt principalele materiale disponibile pe piață și care sunt avantajele acestora:

  • Țigla ceramică – o învelitoare estetică

Dintre toate opțiunile, aceasta este considerată drept cea mai plăcută din punct de vedere vizual atât datorită design-ului, cât și a faptului că nu se deformează și nici nu se decolorează în timp. Are o durată de viață mare, chiar și de 100 ani, însă este foarte grea, cântărind până la 65 kg/mp, comparativ cu țigla metalică ce nu depășește 5 kg/mp.

  • Țigla metalică – alegerea constructorilor români

Dat fiind faptul că au un preț scăzut și sunt disponibile într-o gamă largă de culori, țiglele metalice sunt foarte întâlnite în țara noastră. Din nefericire, în timp își pierd strălucirea, iar reparațiile sunt destul de dificil de realizat.

  • Tabla pentru acoperiș – soluția ideală pentru un buget restrâns

Pe lângă țigla metalică, în comerț vei mai găsi și alte tipuri de învelitori din metal, anume tablă cutată și tablă făltuită. Acestea au mai multe beneficii pentru constructori, motiv pentru care mulți optează pentru ele. În mod cert, tabla pentru acoperiș este ieftină, este ușor de montat și are o greutate scăzută. 

  • Acoperișuri bituminoase – potrivite pentru foișoare și case de vacanță

Șindrila bituminoasă reprezintă un material foarte versatil, apreciat mai ales pentru ușurința la montaj. Totuși, aceasta este recomandată doar în cazul construcțiilor care nu sunt expuse la temperaturi ridicate sau umiditate mare, întrucât are o rezistență scăzută.

  • Țigla din beton – precizie dimensională optimă

Nu în ultimul rând, avem posibilitatea de a alege acoperișurile din beton. Se potrivesc pentru locuințele solide, care pot suporta greutatea ridicată a țiglelor, însă odată montate te vei bucura de impermeabilitate ridicată, izolare termică și fonică.

Cât de rezistentă este tabla pentru acoperiș?

Tabla pentru acoperiș aduce avantaje remarcabile constructorilor și locuitorilor casei prin durabilitate, longevitate și sustenabilitate. Astfel, dacă vrei un raport preț – calitate optim, îți sugerăm să optezi pentru această soluție. 

În general, în funcție de producător și calitatea montajului, te poți aștepta la o durată de viață între 40 – 60 de ani. Prin urmare, este o opțiune care corespunde nevoilor de protecție, rezistență și estetică. 

Aacoperișurile metalice sunt ideale pentru locuințe, cât și pentru fabrici, unități de producție, anexe gospodărești etc.

Cum asiguri longevitatea acoperișului metalic? 

În mod evident, poți depăși anii de utilizare garantați de către producători dacă respecți o serie de recomandări de întreținere. 

  1. Curăță regulat acoperișul. Fie că vorbim despre zăpadă sau resturile vegetale, este important să îndepărtezi orice element care ar putea duce la deformarea sau deteriorarea tablei.
  2. Vopsește tabla pentru sporirea rezistenței la intemperii. 
  3. Repară imediat orice daună minoră apărută în acoperiș.

Așadar, în funcție de nevoile și bugetul pe care îl ai, poți opta pentru diferite tipuri de învelitoare pentru acoperiș. Noi îți recomandăm să optezi pentru variantele metalice, întrucât fac față cu brio testului timpului, iar prețul este unul foarte accesibil. Colaborează doar cu magazine specializate în bricolaj și alege constructorii cu grijă, iar proiectul tău de amenajarare sau renovarea va avea succesul garantat.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply