Tabara de formare a liderilor de voluntari pentru mediu

0

100 de tineri vor fi formati ca lideri de voluntari pentru mediu in cadrul proiectului Recycle, Raft & Race.

Activitatile de formare si curatenie vor avea loc la Busteni, in perioada 4-30 mai, in cadrul unei tabere cu patru serii saptamanale.  Din PET-urile colectate de voluntari pe parcursul taberei vor fi confectionate patru plute. Acestea se vor intrece cu vedete la carma, pe 7 iunie, pe un lac din Bucuresti, la evenimentul de inchidere a proiectului.

Invitati

Printre vedetele invitate sa ia parte la proiect se numara Amalia Enache, Cabral Ibacka, Gabriela Szabo, Iulia Vantur, Malvina Cervenschi si Razvan Fodor.

Colectarea deseurilor

Tabara include si o componenta zilnica de ecologizare. Participantii vor colecta deseurile lasate de turisti pe Valea Prahovei si vor folosi PET-urile pentru a construi o pluta. Celelalte deseuri separate ulterior colectarii vor fi predate firmelor de reciclare.

La finalul fiecarei serii, sambata, voluntarii vor primi vizita vedetelor care ii vor coordona in competitia de inchidere a proiectului, iar seara se vor bucura de un concert oferit de MaiMultVerde si Heineken România.

Seriile saptamanale de training si concertele sunt programate pentru datele:

• 4-10 mai 2009 (seria 1). Concert Electric Brother (9 mai)
• 11-17 mai 2009 (seria 2). Concert Trupa 13 (16 mai)
• 18-24 mai 2009 (seria 3). Concert Vita de Vie (23 mai)
• 25-31 mai 2009 (seria 4). Concert Brum Conspiracy (30 mai)

Selectia participantilor

Participantii la proiectul Recycle, Raft & Race au fost selectati, dintr-un numar total de peste 200 de inscrieri, pe baza motivatiei de a lua parte la program, a potentialului de leadership, a experientei anterioare in activitati de voluntariat si a distributiei geografice unitare, in asa fel incat cei 100 de lideri sa reprezinte toate regiunile Romaniei.


Articol EXCLUSIV online
Foto: MaiMultVerde

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply