Suporturi de ghivece

0

Gheorghe Cojocaru, Drăgănești-Olt, jud. Olt
Stimată redacție,
Am multe vase cu flori, pe care în sezonul favorabil le expun în curte, după cerințele plantelor. Pentru acest lucru a fost nevoie să confecționez diverse suporturi. Aproape în fiecare an am realizat câte ceva. Pe unele le-ați văzut în articolele mele din Practic Idei.
În acest an am avut nevoie de un alt suport. Am chibzuit să nu fac cheltuială mare, fiind pensionar. Aveam diferite materiale păstrate de la alte lucrări, ori recuperate și m-am orientat să le folosesc.
Vă prezint acest suport pentru ghivece confecționat recent, care are două nivele, structura de bază fiind din profile de aluminiu de la un accesoriu de umerașe pentru confecții, care nu mai avea întrebuințare. Am adaptat dimensiunile la necesarul meu, tăind cu flexul (polizorul unghiular) și apoi îmbinându-le prin șuruburi cu piulițe. La aceste lucrări am fost ajutat și de un vecin.
Dimensiunile suportului sunt următoarele: lungime 145 cm, lățimea bazei 60 cm, niveluI de jos tot de 60 cm, dar polița utilă pentru ghivece este de 38 cm spre a se forma umbrirea de poliță de la nivelul de sus, care are lățimea de 30 cm. Înălțimea de la sol până la polița de sus este de 85 cm, polița de jos fiind la 40 cm de la sol.
Cele două capete ale scheletului care susțin rafturile (polițele) sunt prinse în șuruburi cu scândurile de 3 cm grosime, din lemn de esență tare, care nu cedează la greutate. Partea lemnoasă am vopsit-o în culoarea verde, dar pentru a evita umezeala de la udare am acoperit-o cu folie. Pe cele 2 nivele încap 12 ghivece mari, câte 6 pe fiecare nivel. Folosesc acest suport mai ales pentru ghivece cu plante înflorite, fiind mereu un fel de stand expozițional în apropierea mesei mele de lucru de sub pergola cu viță de vie din grădina casei.
Dragii mei, plantele și florile sunt sănătoase pentru om! Merită să le îngrijim cu toată dragostea noastră și să le expunem apoi în suporturi adecvate pentru a ne putea bucura de toată splendoarea lor. Vă doresc tuturor sănătate și numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply