Suporturi de căni și vaze

0

Ștefania Iovu, Piatra Neamț, jud. Neamț
Bună ziua, dragă Practic!
Îmi place să croșetez și de data aceasta am lucrat un suport pentru cana de cafea sau ceai, pentru o vază. Se lucrează foarte ușor, cu orice tip de croșet și fir, orice culoare.
Vă voi explica puțin procedeul de lucru. Eu am lucrat cu un croșet de 2, am folosit un fir din bumbac, 3 culori pe care le-am combinat în trei feluri. Inițial se lucrează cu lanț din 4 ochiuri de lănțișor, se unește ochiul nr. 4 cu ochiul nr. 1, după care începem lucrul propriu-zis. Se lucrează un alt lanț din 2 ochiuri de lanț, ceea ce reprezintă primul picioruș din acel set de 12 piciorușe. Acel lănțișor din 2 ochiuri este considerat primul picioruș, al doilea va fi un picioruș înalt. Considerăm că am lucrat primul set de 2 piciorușe, după care lucrăm 2 ochiuri de lănțișor. Apoi urmează alte două piciorușe înalte, apoi alte două ochiuri de lănțișor. Vom lucra astfel, până reușim să avem 6 seturi de câte două piciorușe înalte, separate de câte
2 ochiuri de lanț. Acum avem lucrat primul rând.
Urmează apoi să lucrăm al doilea rând. Pentru început, după ce închidem rândul întâi, începem rândul al doilea cu un lănțișor  croșetat de 2 ochiuri, ceea ce reprezintă primul picioruș. Lucrăm apoi alte 2 ochiuri de lănțișor (în total 5 ochiuri de lănțișor), după care un picioruș înalt dublu. Apoi un ochi de lănțișor, după care, în același spațiu, un picioruș înalt dublu, cu ochi de lănțișor și alt picioruș înalt dublu. Lucrăm astfel până la finalul rândului. Începem al treilea rând, prin a lucra un picioruș mic, un ochi de lanț, două piciorușe mici în următorul spațiu, cu un ochi de lanț între ele, apoi alt ochi de lanț și alt picioruș mic, ochi de lanț, alte două piciorușe mici cu un ochi de lanț între ele. Se lucrează astfel până la finalul rândului. Acest ultim rând este și cel care definește hexagonul, trecem prin acele 6 puncte unde se lucrează 2 picioare mici cu un ochi de lanț în același loc.
Aceste milieuri mie îmi place să le numesc suporturi pentru cana de cafea, pot fi lucrate în orice culoare, orice croșet, orice fir. Hexagoanele pot fi folosite și separat, ca decor pentru hăinuțe, genți, perdele, ben-tițe, pălării. Eu am preferat să unesc hexagoanele cu ochi și ață de papiotă, este mai indicat, mai delicat și mai ușor de ascuns acele puncte de unire a elementelor componente, însă se poate face acest lucru și prin croșet. Vă doresc spor la lucru!
Foto: Ștefania Iovu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply